През последните месеци светът се чудеше защо Кейт Мидълън -

...
През последните месеци светът се чудеше защо Кейт Мидълън -
Коментари Харесай

Кейт Мидълтън - от принцеса до боец: При кои ракови заболявания е възможна превантивна химиотерапия

През последните месеци светът се чудеше за какво Кейт Мидълън - брачната половинка на английският принц Уилям и херцогиня на Кеймбридж, трябваше да бъде оперирана в средата на януари? Също по този начин - за какво по-късно трябваше да остане извънредно дълго в болничното заведение?

Мълчанието на двореца бързо беше запълнено от звук в обществените мрежи... най-неподходящият звук

Отговорът пристигна публично през вчерашния ден с прочувствено видеообръщение от самата Кейт. Това постави и завършек на спекулациите. Тя разкри, че ракът ѝ е открит по време на коремната интервенция, на която беше подложена в Лондонската клиника.

Принцесата на Уелс съобщи, че е в начален етап на лекуване

С какъв рак обаче е диагностицирана и в какъв етап от развиването му се намира – тези въпроси останаха отворени.

Снимка: Ройтерс

Принцесата на Уелс обаче съобщи, че е уверила децата си, че ще се оправи и че и е назначена превантивна химиотерапия. Със смелото си послание тя сподели, че е и войник.

Вчера стана ясно, че принцесата на Уелс се подлага на химиотерапия

„ Най-вероятният вид е интервенция на червата или на женските полови органи. Както в Обединеното кралство, по този начин и в Германия, тези процедури са най-често срещаните, когато става дума за коремна хирургия “. Това изяснява пред “Билд “ проф. доктор. мед. Стефан Клуге, клиничен шеф на Университетския медицински център Хамбург-Епендорф.

Снимка: Ройтерс

Какво значи „ превантивна химиотерапия “?

Превантивната или адювантна химиотерапия се отнася до терапия, която се организира след интервенция, с цел да се понижи рискът от рецидив.

Снимка: Ройтерс

Индивидуалните ракови кафези могат да се разпространят от израстък посредством кръвта или лимфната система и да мигрират към други места в тялото. Такива кафези могат да бъдат уловени с химиотерапия, преди да образуват метастази или нов израстък.

Всички медии подчертават върху невиждания темперамент на изказването

За страдание, това не постоянно работи. Превантивната химиотерапия обаче е знак, че лекарите имат вяра, че ракът е лечим. „ Билд “ показва и какви типове рак се лекуват с превантивна химиотерапия:

Рак на гърдата: Превантивната химиотерапия може да се употребява след интервенция, с цел да се понижи рискът от рецидив, изключително при пациенти, които са изложени на нараснал риск от рецидив заради избрани характерности на тумора.

Рак на дебелото черво: За пациенти със етап III и от време на време етап II рак на дебелото черво постоянно се предлага адювантна химиотерапия за възстановяване на възможностите за оцеляване.

Рак на белия дроб : За някои пациенти с недребноклетъчен рак на белия дроб адювантната химиотерапия след интервенция може да понижи риска от рецидив и да усъвършенства възможностите за оцеляване.

От слагането на диагнозата до прочувствената реакция - Кейт Мидълтън минава през нещо, което е добре познато на доста дами по света

Рак на яйчниците : Адювантна химиотерапия може да се употребява след хирургично премахване на рак на яйчниците, с цел да се понижи вероятността от рецидив.

Рак на стомаха: След интервенцията може да се предложи адювантна химиотерапия за битка с всички останали ракови кафези.

Рак на ректума: Подобно на рака на дебелото черво, адювантната химиотерапия след интервенция може да помогне за понижаване на риска от рецидив.

А за какво въпреки всичко Кейт беше подложена на коремна интервенция?

И тук опциите също са разнообразни – от ендометриоза (отлагания на лигавицата на матката в коремната кухина) или инфектиране, пролапс на пикочния мехур или на матката – положения, които могат да зародят след раждане и от време на време се лекуват хирургично.

Кейт Мидълтън на погребението на кралица Елизабет. Снимка: Ройтерс

" Ставам по-силна ", сподели Кейт в особено видео, с което заяви тъжната вест

Източници, близки до кралското семейство, предлолагаха, че става въпрос за интервенция, обвързвана с заболяването на Крон - рядко хронично възпалително заболяване на червата, което обаче рядко се лекува хирургично.

Такива хронични възпалителни болести на червата доста усилват риска от рак на дебелото черво и рак на жлъчните пътища.

По време на интервенцията, без значение от болестта, е намерено нещо, което лекарите са изследвали в допълнение, а по-късно са сложили диагнозата рак.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР