През последните месеци, откакто са въведени новите метални контейнери за

...
През последните месеци, откакто са въведени новите метални контейнери за
Коментари Харесай

Вандалски посегателства и срещу новите казани за смет във Варна

През последните месеци, откогато са въведени новите железни контейнери за събиране на битови боклуци, над 40 от тях са били подпалени
Всички преимущества и удобствата на новите казани за боклук във Варна и специфичните камиони, които ги обслужват, завършват, когато се намеси непредвидимостта на човешкия фактор. Периодично в обществените мрежи се появяват фрагменти и се сипе неодобрение, поради боклуци, разпилени около казаните. Дискусиите са разгорещени, като мнозина са склонни да винят за разпилените по улиците боклуци компанията, която се грижи за сметоизвозването.

Прост въпрос: кой изхвърля боклука към казаните, а не в тях? Кой рови в боклука и го пилее по улиците? Не са чиновниците на сметопочистващата компания, нали? Те прибират и извозват. Фирмата няма виновност, че към момента има жители, които подценяват обикновената си отговорност да слагат битовите си боклуци в казана, а не до него, върху него, към него или просто да го зарежат посред улицата.

През последните месеци, откогато са въведени новите железни контейнери за събиране на битови боклуци, над 40 от тях са били подпалени, научи ДНЕС+ от свои източници. Според информацията, с която разполага редакцията, в един от случаите на вандализъм е арестувана 25-годишна варненка. Постоянно се вършат опити за разваляне на контейнерите – от обикновеното им надраскване с бои и спрейове, до безпардонно трошене. И това също е плод на безконтролно и искрено хулиганско държание от страна на жители.

Припомняме, че преди по-малко от година морската столица на България се снабди с нова, съвременна система за сметосъбиране и транспортиране на битовите боклуци. Фирмата, отговаряща за почистването и поддържането на чистотата в града, влага близо 6 млн. евро. за нови контейнери за боклуци и профилирани камиони за обслужването им и транспортиране на сметта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР