През последните месеци инфлацията намалява, но това не означава намаляване

...
През последните месеци инфлацията намалява, но това не означава намаляване
Коментари Харесай

Феномен! Инфлацията намалява, цените продължават да растат

През последните месеци инфлацията понижава, само че това не значи понижаване на цените. Това значи увеличение на цените, само че с по-ниски темпове. Това предизвести пред бТВ икономическият консултант на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова в коментар на данните за забавянето на инфлацията през месец март.

По думите ѝ цената на ресурсите се усилва заради усложнения достъп до тях. Има компании, които напущат България поради увеличение на цените на енергоресурсите, което няма по какъв начин да не се отрази върху стопанската система на страната, посочи Григорова.
-->
Според нея страната не се е намесила съответно за понижаване на цените. Има увеличение на цените даже над равнищата, които са обосновани от високия растеж на енергоносителите, сподели тя. Ваня Григорова добави, че, в случай че таванът на надценката се направи по най-ефективния метод, на доктрина би могло мярката да е работеща. Политиците не престават да дават празни обещания, упрекна икономистът.

Григорова счита, че има шансове за постоянно държавно управление, което да задържи инфлацията до идващите предварителни парламентарни избори. Изготвят се стратегии, откакто освен националните представителите - това демонстрира, че ръководителят на Народното събрание дефинира кои закони да бъдат признати. Това значи, че ще се блокират всички други закони, които не са импортирани от депутати, уточни тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР