През последните години все повече се засилва интереса към .

...
През последните години все повече се засилва интереса към .
Коментари Харесай

Сису – една от тайните на скандинавците за щастлив живот

През последните години от ден на ден се ускорява интереса към. Тази мода стартира да се следи и в България, най-много с така наречен „ хюга “. Философията да се радваме на дребните неща – срещи с положителни другари, вкусна храна, остаряло вино, четене на завладяваща книга под завивките с чаша парещ шоколад в ръка…

Скандинавците са забавни освен тъй като имат денонощие с повече тъмни часове, със странния си език и историята за своите. Днес в страните на Скандинавския полуостров живеят може би най-развитите общества в целия свят.
 Интерконекторът потегли и откри нова епоха за България 1 окт 2022 | „ Започва нова епоха за България и Югоизточна Европа. Този газопровод трансформира обстановката с енергийната сигурност...
Те имат висок витален стандарт, най-хубавата просветителна система, работещо опазване на здравето, ниска престъпност, мощно развита обществена система и демократична политика. Постигнали са всичко това макар извънредно суровия климат и дългите нощи.

Затова не е изненада, че постоянно надникваме в тяхната просвета, с цел да потърсим кое е това, което им дава толкоз мощ.

Сису е една от тайните на скандинавците

Ако не ви звучи познато, не се тормозете, това е философия, родена точно на тези географски ширини и публикувана извънредно единствено там. Дали това сису е умеене, което можем да научим и ние?

През 1745 година Даниел Юслениус, финландски свещеник, записва в дневника си думата „ сисукунда ” и я дефинира като " мястото в човешкото тяло, откъдето идват мощните страсти ". Днес на финландски думата „ сису “ безусловно значи „ кураж “ и „ превъзмогване на компликации “. Сису е нрав, съгласно който не би трябвало да се предаваш пред каквито и да е тежки моменти, които живота ти сервира. Това е преборването и оправянето с трудности.



За финландците (а и за останалите скандинавци) сису е сила, вътрешна мощ, която всеки човек има, само че която би трябвало да се изкара на показ. Тази дума е станала синоним на „ финландския дух “.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР