През последните години ви разказваме за различни електромобили, които се

...
През последните години ви разказваме за различни електромобили, които се
Коментари Харесай

Дизелово BMW 7 Series измина над 1600 километра с един резервоар

През последните години ви описваме за разнообразни електрически автомобили, които се пробват да изминат оптимално доста километри с едно зареждане, с цел да потвърдят, че могат да се съпоставят с колите с стандартни мотори. Днес ще ви разкажем за един опит на английски ютубър, който се опита да сложи връх с дизелова лимузина от марката BMW.

Джо Ахилес съумя да измине тъкмо 1651 километра с един контейнер с предпоследното потомство BMW 730d. По проект той би трябвало да измине дистанцията от Лондон до Мадрид през Франция. Това са повече от 1600 километра, каквато е и задачата на опита. Джо потегля с цялостен контейнер от Лондон и идва с оставащи малко над 150 километра пробег в Мадрид, след преход от 22 часа и половина.



Колата във видеото е BMW 730d, както към този момент споменахме с 3.0-литров дизелов редови шестак. Моторът е прочут още с кодовото обозначение В57 и генерира 261 конски сили и 620 нютон метра, които въпреки да не дават върхово преживяване с лимузината, въпреки всичко могат да доставят извънредно невисок разход на гориво. Трансмисията е автоматизирана, а въртящият миг се предава само към задните гуми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР