През последните години SUV автомобилите са най-предпочитаните модели на европейския пазар. За

...
През последните години SUV автомобилите
са най-предпочитаните модели на
европейския пазар. За
Коментари Харесай

Новото Renault CAPTUR: Бъдеще бетон

През последните години SUV автомобилите са най-предпочитаните модели на европейския пазар. За да онагледим този факт е задоволително да се уточни това, че през 2015 година те са формирали малко под 22% от пазарния микс, а през септември тази година държат съвсем 40% от пазара на Европа. Най-близка конкуренция, SUV колите имат от страна на субкомпактните с пазарно присъединяване от 18.9% и компактните със 17.3%.

През 2013 година, Renault показа един изключително приветлив дребен SUV, който през идващите години се трансформира в едно от най-успешните пазарни начинания на френската марка. За това по какъв начин Groupe Renault успя да предусети пазарната наклонност и да остави сериозна тематика за размисъл на конкурентите си за идващите години може да се съди и по това, че в годината на лансирането си моделът има единствено един конкурент. Седем години и повече от 1 500 000 реализирани екземпляра по-късно, Captur има над 20 директни съперника.

За известността на Renault CAPTUR може да се съди и по непрестанно увеличаващите му се през години продажби. През първата и непълна година на пазара, реализираните му представители са малко над 93 000, а през 2014-а, която е и първата му пълна календарна с пазарно присъстие, резултатът е 178 492 единици. Границата от 200 000 осъществени единици за една година паза през 2016-а, а тази от 300 000 през миналата, с общ резултат от 310 658 екземпляра. Към средата на 2019-а, CAPTUR добавя 166 586 единици към общия актив на Renault, което е съвсем сигурна стъпка към постигането на осмата му поредна година на върха в сегмента.

С лансирането на напълно новото поколение на CAPTUR през тази година, Renault бетонира бъдещето на модела, като го направи по-добър във всяко едно отношение, обезпечавайки го и с двигателна гама, готова да посрещне актуалните и бъдещите изисквания както на държавните, по този начин и на потребителските условия и упования.



Новото потомство на Renault CAPTUR стъпва на пазара с напълно трансформиран екстериор, който придава на модела значително по-стилна и динамична визия, ново интериорно осъществяване с още по-добра функционалност, нови решения за свързаност и сигурност, както и нови и подобрени благоприятни условия за персонализация. Въпреки сериозните промени в стилистиката и впечатляващият брой нововъведения и нововъведения, новият CAPTUR носи в себе си позната от предшественика си нотка.

Новият Renault CAPTUR дава обещание още по-голям комфорт и ергономия, като от френската марка са обърнали съществено внимание върху седалки, които са с напълно нов дизайн и структура, и с 15 мм по-дълга долна част. Пътниците на задните седалки получават 17 мм по-голяма пространство за краката си и 40 мм допълнително пространство в торса. Във вътрешността на колата са завършени ниши и отделения за по-малки предмети с съдържимост от 27 литра, а самото товарно поделение на модела доближава лидерските за сегмента 536 литра и е с внушителните 81 литра по-голямо спрямо това на предшественика му.

Функционалност, която е пренесена в новия CAPTUR от неговия предходник е модулният заден ред седалки, който е регулируем на до 16 см в надлъжно на колата направление. По този метод може да бъде реализиран спомагателен комфорт за пътниците на втория ред или допълнителен товарен размер. Облегалките на задните седалки са делими в отношение 1/3 на 2/3 и могат да бъдат сгънати до почти хоризонтално състояние.

Осезаемо усещане в интериора на новия CAPTUR прави и усъвършенстваната вибро- и шумоизолация, която е осъществена и благодарение на допълнителните предимства, които предлага модулната CMF-B платформа, на която е създадена колата. От Renault споделят, че допълнителна щумоизолация е сложена в пода на колата и в двигателното поделение, вратите са получили двойно уплътнение, а предното стъкло има специфичен филм.

Една от най-приятните изненади в интериора на новия CAPTUR е обвързвана с впечатляващите благоприятни условия за персонализация. От френската марка са предвидили 18 вероятни комбинации, които могат да бъдат подчертани и с помощта на система за косвено осветяване с 8 цвята.

Силни дизайн акценти във вътрешността CAPTUR са и неговата "летяща подпора ", изцяло нов комутатор за роботизираната EDC предавателна кутия, вертикалният 9.3-инчов екран, част от Smart Cockpit бордовата система, изцяло дигиталният надзорен панел, както и модерните и новаторски материали използвани по повърхностите.

По отношение на софтуерното си обезпечаване, новият CAPTUR ще изпълни изключително значима за марката като цяло роля- през идната година, той ще стане първата кола на Renault, която ще се предлага в зареждаема (plug-in) хибридна версия. Хибридната задвижваща система ще се назовава E-TECH Plug-in и особено за тази модификация от компанията са разработили неповторима трансмисия, адаптирана към хибридните условия, заедно с технология за енергийно управление, взета непосредствено от Формула 1. Благодарение на интегрираната си батерия с потенциал от 9.8 kWh, хибридната версия на CAPTUR ще предложи опция за движение в напълно електрически режим, като автономността в градска среда се очаква да бъде към 65 километра. В комбиниран режим на употреба, в това число и придвижване със скорост от до 135 км/ч, свободният пробег се чака да бъде до 45 километра.

В портфолиото си типичен задвижващи агрегати за CAPTUR, от Renault залагат на високотехнологична и потвърдила се на пазара гама, включително бензинови версии с мощности от 100 до 155 конски сили и дизелови от 95 до 115 конски сили, както и LPG модификация. В взаимозависимост от модификацията и желанията, компактният SUV ще се предлага с 5- и 6-степенна ръчна или EDC роботизирана предавателна кутия.

Новият CAPTUR идва и с впечатляващ набор системи за повишение на активната безопасност и комфорта, като акцент тук е системата Highway and Traffic Jam Companion, която се явява детайл от технологиите за автономно ръководство от Ниво 2. Тя се явява композиция на адаптивния круз контрол и системата за позициониране на автомобила в средата на пътното платно, работи при скорост на придвижване от до 160 км/ч и е в положение да контролира скоростта на придвижване според от трафика, включително и до цялостно прекъсване.

В оборудването на новото Renault CAPTUR могат да бъдат открити също по този начин активен спирачен помощник с функционалност за разпознаване на пешеходци и велосипедисти, система за уведомяване за превозно средство в сляпата точка на погледа на лидера, различаване на пътни знаци, паркинг помощник с видео-наблюдение към цялото превозно средство и други.

Серизно улеснение, комфорт и функционалност при новия CAPTUR внася и интегрираната бордова система Renault EASY LINK, която според от желанията и нивото на съоръжение на автомобила е налична в три версии- две със 7-инчов екран (с и без вградена навигация) и 9.3-инчов отвесен екран (пълна функционалност). Сериозен плюс тук също така е и въвеждането на адаптивната система Renault MULTI-SENSE с нейните три основни режима на работа- Eco, Sport и MySense, който дава възможност за персонализация на поведението на мотора, ръководството, индиректното осветяване на интериора и интерфейса на инструменталното табло.

Дигитализацията на новото Renault CAPTUR e позволила на екипа на марката да се възползват от базата и да пренесат изживяването от притежаването на колата на ново равнище. Основен фактор тук е системата за съгласуваност MY Renault и съответното приложение за мобилен телефон, през който може да бъде следена основна за транспортното средство информация, да се възнамерява и задава маршрут за следващо пътешестване, локализация, отдалечена работа със светлините и клаксона и други.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР