През последните години скоростта на догонване на ЕС е два

...
През последните години скоростта на догонване на ЕС е два
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Сделката на ЕС е пълен провал


През последните години скоростта на догонване на Европейски Съюз е два пъти по-ниска, в сравнение с преди да влезем в Европейски Съюз. Това не значи, че Европейски Съюз ни е забавил, а по-скоро противоположното, че има какво да се желае във връзка с успеваемостта и на метода на ръководство на евросредствата. Не би трябвало да има разлика сред ръководството на вътрешните средства и на външните средства. Това са наши пари, които използваме, с цел да реализираме наши цели. Тогава размерът няма значение “. Това разяснява пред БНР Любомир Дацов, някогашен зам. финансов министър в държавното управление на Национална движение „Симеон Втори", в този момент член на Фискалния съвет на страната.

Според него договорката в Брюксел е цялостен неуспех на всички съществени правила.

Получи се понижение на средствата по отношение на първичното предложение с към 3%. Една група от богатите страни ще имат право на редуцирани вноски. Рамката води до това, че отиват повече средства за земеделие и кохезия. Тоест, увеличени пари, само че макар приказките за ново бъдеще, към 90% нещата са същите като преди. Важни са обаче механизмите на систематизиране и при утвърждение на стратегиите, разяснява още Дацов.

Някои значими области, нетрадиционни, само че ефикасни и смислени, бяха орязани, с цел да бъдат увеличени парите за земеделие. Не става дума за едни пари. Текущият модел сподели забележителен минус, добави финансистът. Той води до това, че се работи за обезлюдяването на обитаемоте места и смяната в съотношенията град – село. Тези помощи за селските региони и фермерите вместо да подтикват устойчивото развиване на селското стопанство, подтикват, аз го назовавам, „ американското земеделие “ – земеделие с машини и малко работна ръка, основано на четири съществени артикули, заключи Дацов.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР