През последните години популярността на суровите храни нарасна. Това не

...
През последните години популярността на суровите храни нарасна. Това не
Коментари Харесай

Лук, червени чушки и броколи – яжте ги сурови

През последните години известността на суровите храни набъбна. Това не значи, че в уравновесената диета няма място за готвени храни (всъщност е тъкмо обратното), само че консумирането на някои храни в техния естествен тип от време на време е по-полезно и в действителност по-вкусно.

 

И сготвените, и суровите храни са потребни за здравето. Това в действителност зависи от типа на храната. Готвенето на храната може да унищожи някои ензими и да повлияе на някои хранителни субстанции. Консумирането на някои храни в недопечен тип ще подсигурява, че те ще запазят питателните си субстанции. От друга страна, готвенето може да усили смилаемостта, достъпността на някои хранителни субстанции и да унищожи нездравословните съединения и бактерии.

В умозаключение може да се каже, че не е наложително едното да е по-добро от другото. Въпреки че не е неприятна концепция да включите сурови храни в менюто си. Те са цялостни с изгоди за здравето, които бихте изгубили, в случай че ги сготвите.
Лук
Лукът е цялостен с антиоксиданти. Излагането на лука на топлота понижава изгодите от фитохимикалите, които защищават от рак.

Серните съединения в суровия лук също могат да оказват помощ за понижаване на равнищата на холестерола, като предизвикват производството на инсулин и оказват помощ за разграждането на кръвните съсиреци.

 

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР