През последните години НАТО е подценило важността на Черно море,

...
През последните години НАТО е подценило важността на Черно море,
Коментари Харесай

Димо Гяуров: НАТО подцени важността на Черно море и остави Русия да вземе превъзходство

През последните години НАТО е подценило значимостта на Черно море, в резултат на което сега Русия има съществено предимство в района.

Това мнение изрази някогашният шеф на Националната разследваща работа Димо Гяуров пред „ Българска национална телевизия “.

Според него пред силите на алианса въпреки всичко остава опцията да реализира надзор в района не толкоз посредством флот, колкото посредством военновъздушните си сили. Той изрази убеденост, че Русия не би си разрешила пряк спор с НАТО.

Димо Гяуров разяснява и позициите на южната ни съседка Турция , която съгласно него също има демонстрира предпочитание и играе основна роля в процесите, свързани с войната в Украйна и рецесията в Черно море.

„ От началото на войната в Украйна Турция лимитира опцията натовски кораби да участват в Черно море. Това прави обстановката неравнопоставена в интерес на Русия. “

Според eксперта по сигурност България и Румъния разполагат с морски флот , само че той не е военен, а по-скоро патрулен. По думите му сега се водят се диалози от страна на Украйна за основаването на кулоар , друг от до момента съществуващия и основан на териториалните води на Румъния, България и Турция .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР