През последните години инвестициите в имоти са сред предпочитаните у

...
През последните години инвестициите в имоти са сред предпочитаните у
Коментари Харесай

Експерт: Ако отговорът на вълшебните въпроси е ДА, то купувайте имот. Всичко друго е хазарт

През последните години вложенията в парцели са измежду желаните у нас. Заради стабилността на пазара, доста хора избират да влагат парите си в нещо, от което в дълготраен проект ще могат да завоюват.

С времето, инвестицията в парцел е потвърдила своята финансова облага. За задачата обаче е извънредно значимо да изберете добър парцел. Сред най-важните критерии за търсене са регионът, инфраструктурата, превозът и други сходни.

Инвестицията в парцел е метод да диверсифицирате капиталовото си портфолио. Експерти поучават да не инвестирате всичките се пари в акции, тъй като там има риск от загуба. При инвестицията в парцел този риск е съществено понижен.

Можете да закупите апартамент, еднофамилни къщи и даже курортни парцели, които да давате чартърен. Това основава въздържан приход и ви разрешава да спечелите нарастване на капитала с повишаването на цената на дома.

Цените на недвижими парцели нормално се покачват с течение на времето, увеличавайки облагите на вложителите в недвижими парцели, изключително в случай че инвестирате в дълготраен проект.

Можете да превърнете повишаването на парцела в паричен поток, като употребявате облагите с ипотечно финансиране или продадете парцела за облага. Например, в случай че закупите парцел за 100 000 евро и след време го продадете за 200 000 евро, то вие печелите 100 000 евро от тази си инвестиция.

Ако решите да дадете закупения парцел чартърен, също ще спечелите, само че по-бавно. За да завъртите капитала си, можете да продадете парцела и да реинвестирате средствата в различен парцел.

 

Имайте поради, че измежду преимуществата на парцела за инвестиция са и данъчните облекчения. Те могат значително да понижат данъчното задължение върху приходите от парцели.

Може да имате повече отбрана от инфлацията

Някои вложения не са в крайник с инфлацията, което кара вашите пари да костват по-малко, в сравнение с когато сте вложили. Недвижимите парцели обаче обезпечават отбрана против инфлацията, тъй като с повишаването на темповете на инфлация нормално се покачват и цените на недвижимите парцели. Това разрешава на вашата инвестиция да бъде в крайник с инфлацията и вие да запазите силата на инвестицията си.

Какво споделят специалистите

Имотните специалисти у нас са безапелационни, че на база на публични данни България към момента е една от страните, в случай че не и страната, с най-достъпните жилища, както и с едни от най-ниските цени на парцели в Европейски Съюз. Така че имат за инвестиция към момента е добър вид за хората, които желаят да вложат спестявания.

Както всяка една инвестиция и тази в парцел е доста субективно нещо. Предвид пазара обаче, умерено може да се каже, че тази инвестиция е една от най-сигурните и доходоносни напред във времето.

Кои са базовите правила, които би трябвало да спазвате, когато инвестирате в неподвижен парцел?

Те важат за съвсем всяка инвестиция. Правилата за сполучливо вложение в недвижими парцели в действителност са отговорите на три извънредно значими въпроса.

- Решава ли моята инвестиция някакъв проблем?

 

" Недвижимите парцели като цяло /изключвайки земеделските земи и подобни/ вземат решение казуса с подслона. Към момента всяко човешко създание към момента има потребност от покрив над главата си. От подобен покрив имат хората като физически лица. От заслон има потребност и бизнесът – офиси, магазини, търговски площи и прочие Моето персонално мнение е, че до момента в който имаме физически тела, тези тела ще би трябвало да бъдат " защитавани “ от физически здания. Т.е. отговорът на въпроса дали инвестицията в парцел взема решение някакъв действителен проблем, е ДА ", споделя кредитният съветник Полина Христова.

Това, обаче, към момента не е задоволително, с цел да кажем, че инвестицията в парцел е нещо уместно и преференциално.

Тук следва вторият " магически въпрос “…

- На колко хора взема решение проблем моята инвестиция?

Точно тук е мястото да се запитате дали е по-добре да вложите парите си в жилищен парцел или в бизнес парцел да речем. И по какъв начин ще отговорите на този въпрос? С още въпроси. Да, това е най-хубавият метод, който ми е прочут, с цел да проучвам по-сложен проблем. Като го разделя на по-малки такива. То е същото като онази приказка по какъв начин е допустимо да изядеш цялостен слон. Хапка по хапка, прибавя Христова.

Това е времето да анализирате въпроси от рода на:

какъв брой хора сега имат потребност от жилище;

къде има повече стълпотворения;

къде се чака да има от ден на ден и повече хора;

къде се чака обезлюдяване;

къде има работа и къде няма;

накъде, като цяло, върви потокът от хора;

какви парцели се търсят най-често;

какви парцели се строят напоследък…

И още доста, доста въпроси. Тук цифрите, процентите, статистиките са доста значими. Защото в случай че вашата инвестиция взема решение проблем на доста дребна група от хора, то това е много рискова инвестиция, написа businessnovinite.bg.

Когато сте си създали този разбор и отговорът и на двата въпроса е ДА, следва третият " магически въпрос “:

- Имам ли проект по какъв начин да осъществя инвестицията си безвредно?

Ето тук схемата на доста от вас се чупи. Това е клопката, в който падат толкоз, другояче рационални хора. Те използват доста запас да проучват дали и какво да купят и толкоз се ентусиазират, че не помнят един доста значим факт. Това, че една инвестиция е кардинално добра, не значи, че е добра за вас и не значи, че вие ще може да се справите с нея.

Казано в резюме:

Решите ли да инвестирате в парцел, първо си задайте трите " вълшебни въпроса “. И в случай че отговорът и на трите е ДА, то може да купувате самоуверено. Всичко друго е хазарт.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР