През последните две седмици се увеличава броят на младите пациенти

...
През последните две седмици се увеличава броят на младите пациенти
Коментари Харесай

Има пик при заразените с COVID-19 млади хора

През последните две седмици се усилва броят на младите пациенти с ковид. Има пик измежду младежите, акцентира в изявление за Нова телевизия шефът на незабавната болница " Пирогов " проф. Асен Балтов.

Те са били по нощни заведения, на балове, заведения за хранене, само че на тях им се дават антибиотици, не е огромен процентът на признати за болнични лекувания, успокои Балтов.

Спортуването в общи пространства, както е във фитнеса, води до по-сериозни разболявания, поема се по-голямо количество от вируса и боледуването става по-тежко. Още при началните признаци на болест, не би трябвало да има никакво бягане и никакви физическо натоварване, обясни още проф. Балтов.

„ Драмата си я вършат хората, които не носят маски. Когато работиш в здравна среда, е доста рисково, и най-малкият пропуск в предпазването от болест може да докара до зараза “, изясни още шефът на Пирогов.

Тромбозиране на дребните съдове се следи при болните от ковид, с изключение на алвеолите на белия дроб, които са мощно наранени има и дребни микротромби, които също усложняват клиничната картина на болните, изясни проф. Балтов.

В Пирогов се вършат по 150 теста дневно, само че това се постанова, тъй като всеки един болен от ковид има повече контактни лица сега, изясни още медикът.

Вирусът е прекомерно нов, и още е рано за заключения какво въздейства и какво не, това се отнася и за имунизациите и за медикаментите съгласно проф. Балтов.

„ Аз мисля, че юли и август ще са хубави месеци и нека да се ограничи болестта. Вирусът отслабва, младите ще го изкарат по-леко, само че би трябвало да се внимава за това по какъв начин и какъв брой хора заразяват и това е главното, “ сподели шефът на незабавната болница.

Преди 3 дни е преустановен договорът с компанията доставяща храна, за която стана ясно, че е предоставяла развалени храни с изминал период на валидност, увери проф. Балтов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР