През последните две седмици няма нито едно новорегистрирано огнище на

...
През последните две седмици няма нито едно новорегистрирано огнище на
Коментари Харесай

Танева: Няма регистрирано огнище на африканска чума от 2 седмици

През последните две седмици няма нито едно новорегистрирано огнище на африканска чума при домашните свине. Това разгласи земеделският министър Десислава Танева пред медиите след съвещанието на Министерския съвет, заяви Нова телевизия.
Кабинетът утвърди разпореждане за разпределяне на 28 млн. лева за обезщетения и разноски по подхванатите ограничения в битката със болестта от страна на ветеринарните управляващи.
Танева посочи, че изплащането стартира след 1 септември по към този момент направените описи на стопаните по места, като се отпускат по 300 лева за стерилизация на двор. В отговор на поисканата от Европейски Съюз финансова помощ за справяне с африканската чума, имаме уверението, че Брюксел ще ни съфинансира до 75%, заяви министърът на земеделието.
Европейски специалисти към този момент са пристигнали у нас от нощес и потеглят на инспекции в Северна България по отношение на подхванатите от страната ограничения. Инспекцията ще продължи три дни и ще се съобразим с всички рекомендации на специалистите, добави Танева. Тя регистрира, че все още има убити 2000 диви прасета от ловците, а общо са регистрирани 52 случая на АЧС при тях в 43 инфектирани зони, които са ситуирани в 10 области на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР