През последните две седмици израелските разузнавателни служби са предали на

...
През последните две седмици израелските разузнавателни служби са предали на
Коментари Харесай

Израелското разузнаване: Иран се готви да обогати уран до 90%

През последните две седмици израелските разследващи служби са предали на Съединени американски щати и редица европейски страни, данни, че се занимава с техническа подготовка за обогатяване на уран до 90%. Това заяви порталът Axios, базирайки се на два самостоятелни източника от Съединени американски щати, предава БГНЕС.

Според разследващата информация, която Израел е предала на представители на администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, подготвителната работа на Иран ще му разреши да премине към обогатяване на уран до избраното равнище в границите на няколко седмици. Обогатен до 90% уран може да се употребява при създаването на нуклеарни оръжия.
Американски военачалник: Иран е доста покрай основаване на нуклеарно оръжие
Иран е " доста близо " до опцията за основаване на нуклеарно оръжие. Това съобщи пред „ Тайм “ военачалник Кенет Маккензи, управлява...

От кабинета на израелския министър председател, Министерството на външните работи и Министерството на защитата на страната отхвърлиха да разясняват тази информация. През юли тогавашният ирански президент Хасан Рохани съобщи, че потенциалът на страната му е задоволителен за обогатяване на уран до 90%.

Седмият кръг от договарянията за възобновяване на срещите по иранската нуклеарна стратегия бе обновен на 29 ноември във Виена след спиране през юни тази година.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР