През последните две години в щата Вирджиния в САЩ е

...
През последните две години в щата Вирджиния в САЩ е
Коментари Харесай

Това са най-опасните за здравето на децата почистващи препарати

През последните две години в щата Вирджиния в Съединени американски щати е имало повече от 62 хиляди случая на отравяне на дребни деца с разнообразни препарати. Повечето от потърпевшите са били отровени от химикали, опаковани под формата на таблетки и капсули.

Американски учени, след провеждането на изследване, са определили кои типове битови химикали съставляват най-голяма заплаха за децата, разказва Версия.ру, представен от организация Фокус. Експерти са анализирали телефонните диалози към диспечерските служби на токсикологичните центрове, ситуирани на територията на американския щат Вирджиния.

За две години са получени над 62 000 позвънявания, свързани с отравяне на деца на предучилищна възраст с разнообразни препарати. Най-голям брой потърпевши (над 60%) са били отровени при гълтането на химичните субстанции, съществуващи под формата на таблетки и капсули. Според американските специалисти, по предписание, в капсулите е опакован съсредоточен гел, а под формата на таблетки са налични средства за разчистване на тръби и канали. 

Битовата химия в тези опаковки е все по-популярна през последните години. Обикновено, това се дължи на обстоятелството, че в таблетките и капсулите се съдържа нужната единична доза от веществото. По този метод, домакините прекарват по-малко време, пробвайки се да измерят нужното количество. Въпреки това, химическите субстанции, опаковани по този метод, постоянно притеглят вниманието на дребните деца. Като предписание, те възприемат рисковите предмети за бонбони. Според специалисти, съществува по-висок риск от съществени последствия, в случай че детето се токсини с съсредоточени капсули препарат, в сравнение с при инцидентно усвояване на естествен изменчив или абразивен прахуляк. Най-честите проблеми у децата, които специалистите от токсикологичния център записват, са кожни или с дихателната и сърдечно-съдовата система. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР