През последните два месеца показахме, че можем да бъдем предпазливи,

...
През последните два месеца показахме, че можем да бъдем предпазливи,
Коментари Харесай

Образователният министър сподели притеснения за отварянето на моловете

През последните два месеца показахме, че можем да бъдем внимателни, заради което от ден на ден интензивности в страната започнаха да се отварят. Все отново би трябвало да имаме поради че пандемичната обстановка не е свършила и ще се наложи да продължим да бъдем внимателни. Такова мнение изрази просветителният министър Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

На въпрос дали около отварянето на моловете от понеделник съществува риск огромен брой от учениците да се съберат на групи в тях, министър Вълчев съобщи, че има известна паника в тази посока.

,,За малолетните възпитаници отговорността се носи от родителите, само че за по-големите възпитаници се надявам да имат тази зрялост и да не го вършат. Ето за какво когато отворят порти и учебните заведения, преподавателите ще би трябвало да изнесат къси беседи пред класа за обстановката, в която се намираме, и какво е целесъобразно и какво не е целесъобразно да се прави'', разяснява Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.

Борисов разпореди организация за отварянето на моловете

,,Училищата се дезинфекцират всяка седмица, даже ще бъдат по-безопасни от един магазин. Няма да се позволява скупчване в двора на учебното заведение, както и в самите стаи. Ще има по 10 възпитаници в стая и ще бъдат разредени. По време на самия зрелостен изпит ще имат правото да си смъкват маските, само че ще би трябвало да дойдат с маски'', посочи просветния министър за идните матури.

,,Квесторите към този момент са проведени за матурите. За момента нямаме потребност от спомагателни пространства, като за провеждането на изпитите, с изключение на класните стаи, ще бъдат употребявани физкултурните салони и столовата'', изясни още той и добави, че по така наречен училища-гнезда също няма да се позволяват скупчвания, а всичко ще бъде или електронно, или по график.

,,Абитуриентите ще имат опция да се снимат в учебните дворове в деня на своето изпращане, защото за тях този миг е с прочувствена стойност. Изготвен е протокол, който ще бъде разпратен до учебните заведения, само че разчитаме, че и самите зрелостници ще проявят както отговорност, по този начин и творчество във връзка с това какъв обред за привет ще употребяват, защото прегръдките и целувките няма да са разрешени'', подсети министър Вълчев.

Относно кандидатстудентските изпити Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 уточни, че в някои от ВУЗ-овете изпитите ще бъдат в електронна среда, до момента в който други ще изискват наличие, като даде образец с медицината.

,,Дистанционното образование е неизбежно, изключително през това десетилетие. Учениците ще се върнат някой ден в класните стаи, само че и електронното обучение ще продължи да се развива. Всяка една грипна почивка ще бъде в електронна среда, тъй че ще продължим в дейностите в тази тенденция. Предвижда се също по този начин огромно образование на учителите за използването на електронните ресурси'', разяснява в умозаключение просветителният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР