През последните два дни в социалните мрежи се разпространява кадър

...
През последните два дни в социалните мрежи се разпространява кадър
Коментари Харесай

The Cube: Снимка на пленен украински войник преди да бъде убит обедини украинците

През последните два дни в обществените мрежи се популяризира кадър на един покорен украински боец, сниман директно преди да бъде погубен. Как въпросната фотография сплоти освен украинци, само че и непознати хора в онлайн пространството?

Вероятността да имате обществена мрежа и да не сте попаднали на тази фотография през последните няколко дни е много дребна. Историята ѝ е в действителност смайваща. Тя е стопкадър от разпространяващ се от понеделник видеоклип, чийто генезис не е обяснен. На фрагментите виждаме същият украински невъоръжен боец да пуши цигара в окоп. Непосредствено преди да бъде убит с автоматизирано оръжие от съветските бойци изрича думите " Слава на Украйна! ". Украйна към този момент стартира следствие, с цел да открие причинителите, като персонално президентът на страната Володимир Зеленски даде обещание, че „ убийците ще бъдат открити “. Русия не е коментирала обществено случая.

Вече има разногласия и за самоличността на украинския боец. Във вторник украински военни показаха името му - Тимофий Шадура, базирайки се на предварителна информация. Един прочут украински проверяващ публицист обаче породи спорни подозрения, потвърждавайки, че индивидът от видеоклипа е различен. Консенсус е реализиран само към мнението, че идентификация може да бъде направена едвам след връщане на тялото.

Междувременно в обществените мрежи сме очевидци на смайващо обединяване на непознати хора. Създават се колажи и се пишат благодарствени слова. Украинският народ пък наподобява се сплоти още повече след историята на убития боец и по всичко наподобява ще го увековечи като знак на своята опозиция и непреклонност.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР