През последните дни собственици на бензиностанции прогнозираха спад на цените,

...
През последните дни собственици на бензиностанции прогнозираха спад на цените,
Коментари Харесай

Сериозна разлика в цените на горивата по бензиностанциите

През последните дни притежатели на бензиностанции предвидиха спад на цените, предвид на поевтиняването на петрола на международните пазари.
 
Високите цени на горивата ни карат все по-често да поглеждаме към табелите на бензиностанциите, преди да заредим автомобила си. А макар че статистиката демонстрира, че петролът на международните пазари поевтинява, виждаме, че цените у нас някак си необичайно се задържат, оповестява Нова телевизия.

На този декор, прави усещане и сериозна разлика сред някои бензиностанции.

Но какво мислят хората за цените на горивата, както и къде бензинът и дизелът се продават най-скъпо?

В морската столица цените на горивата са почти колкото междинните за страната. Откриваме бензина на цена от 2,71 лева, а дизела за 2,76 лева

Ще плащаме ли над 5 лв. за литър бензин и дизел

Тръгваме на север, с цел да проверим каква е обстановката с горивата и вървят ли цените нагоре. На 70 километра на север влизаме в Каварна. Тук незабавно прави усещане, че цените на горивата са с 8 стотинки нагоре. Хората в Каварна също го виждат, само че са се примирили.
 
 Kои са страните с най-скъп и най-евтин бензин в Европа Dariknews.bg
Всъщност и колкото по на север вървим, толкоз по-скъпи стават горивата. На входа на Шабла незабавно виждаме още по-осезаема разлика. Литър от всеобщия бензин коства 2,94 лева, а дизелът  2,98 лева Справка демонстрира, че с изключение на в Североизточна България, Шабла е и градът с най-високи цени на горивата у нас.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР