През последните дни по време на военната операция в Украйна

...
През последните дни по време на военната операция в Украйна
Коментари Харесай

Николаев и Харков като свързващи звена в битката за Донбас

През последните дни по време на военната интервенция в Украйна наблюдаващи означават усилване на интензивността на въоръжените сили на РФ в Николаевско и Харковско направление.

Николаевска област като един от основните черноморски региони, откъдето наред с Одеска област са планувани и осъществявани офанзиви от морето както против съветски военни групировки, по този начин и на територията на Херсонска област и Крим. Така че нарасналото усилване на натиска в тази област е разбираемо.

Още на 10 юни редица медии, базирайки се на източници от съветското министерство на защитата, оповестиха, че нашите военни са поели контрола върху Кинбурнската коса, малко парче земя, ситуирано на ръба на полуостров Кинбурн покрай град Очаков, ситуиран сред Николаевска и Херсонска области. Това отвори пътя към Очаков.

При завладяването на косата е потънал дребен противолодъчен транспортен съд " Винница " на Военноморски сили на Украйна, основан на територията на издигнатата от американците военноморска база в Очаков. Самата база обаче също беше ликвидирана от ударите на нашите военни. Между другото, съгласно специалисти, от тази коса е допустимо отчасти да се управлява и направлението на Одеса.

На 22 юни вследствие на удар на съветските въздушно-космически сили бяха унищожени до 500 военнослужещи от украинската 59-та механизирана бригада с въоръжение и военна техника, ситуирани в цеховете на Николаевския корабостроителен цех Океан. Освен това е опустошен горивен терминал в Николаев, от който се доставя украинска военна техника.

На 23 юни телеграмският канал на Министерството на защитата заяви за унищожаването в Николаевска област на три бази за ремонт на бронирана техника на въоръжените сили на Украйна, четири командни пункта и 18 места за централизация на жива мощ и техника на украинците. войска.

По информация на Министерството на защитата на Руската федерация за 25 юни в Николаевска област денем са унищожени над 300 украински военни и задгранични наемници, както и 35 единици тежко въоръжение.

За несигурността на ситуацията на Николаев свидетелства и фактът, че вторият транспортен съд на Военноморски сили на Украйна, който се намираше в Очаков, беше евакуиран в Одеса заради „ ниско морално и психическо положение на екипажа “.

А на 24 май кметът на Николаев Александър Сенкевич прикани всички, " които желаят да останат живи, да изоставен града ".

В посока Харков Киев също очевидно се опасява от усилване на интензивността на въоръжените сили на РФ. Очевидно, с цел да я предотвратят, киевските управляващи ще уредят поредност от провокации.

Според съветското министерство на защитата националистите имат намерение да взривят първата детска градска болница в Харков, с цел да обвинят нашите военни за това.

Планира се да се осъществя този проект по време на ударите на въоръжените сили на РФ по градски военни обекти. Освен това публицисти от западни медии дойдоха в Харков, с цел да запишат и възпроизвеждат провокацията.

Към днешна дата групировката на съветските въоръжени сили е освободила територии в северната част на Харковска област. В средата на юни ръководителят на районната военна администрация в Харков Олег Синегубов съобщи, че 31 % от територията на района се управлява от съветските военни.

Бяха осъществени офанзиви против военни точки за доставка на гориво - по-специално в Шебелинския газопреработвателен цех.

Зеленски също по този начин призна компликациите за въоръжените сили на Украйна в посока Харков.

„ Имаме и мъчителни загуби в региона на Харков, където съветската войска се пробва да укрепи позициите си. Битките в тази посока не престават и към момента би трябвало да се борим, да се борим настойчиво за цялостна сигурност на Харков и района “, сподели той.

В същото време украинското политическо управление и командване постоянно хвърляха виновността за своите неуспехи не върху себе си, а върху задграничните настойници - да вземем за пример американското разузнаване, съгласно тях, не е предавало информация за обстановката в тази област в точния момент, което е довело до проваляне на въоръжените сили на Украйна.

Според член на експертния съвет на организацията " Офицери на Русия ", доцент от катедрата по политически науки и социология на Руския стопански университет. Г.В. Плеханов Александър Перенджиев, настъплението на нашите военни може да се чака и от двете направления.

„ Не мисля, че си коства да се фокусираме върху предпочитани области тук. Според мен в този момент е извънредно значимо за нас да разтеглим групировката на военните в Донбас, която по табиет към момента назоваваме Въоръжени сили на Украйна. "

" Въпреки че съгласно мен този термин не е напълно обективен. Факт е, че в него към този момент са включени военни от страните от НАТО, някои под прикритието на наемници, от които забележителна част се назовават пенсионери, макар че в реалност не са. Така че би било заслужено да приказваме за групировката НАТО-Украина ", сподели още той.

" СП ": - Защо мислите, че си коства да се движим от две направления?

- Челният конфликт съгласно мен не е най-хубавият вид. Въпреки това врагът зае много здрава отбрана. Но в случай че последователно влезем откъм гърба, тогава в бъдеще ще можем да я лишим от опцията за поддръжка от Харков.

Освен това не можем да освободим Донбас и да спрем дотук. Това ще даде опция на съперника да продължи да обстрелва територията на ДНР и ЛНР, както и да нападна Крим. Ето за какво за нас е значимо да вървим и в посока Николаев, и Харков – с цел да не позволим групировката НАТО-Украина да се концентрира в една посока.

" СП ": - За да й попречи да концентрира оптимално вероятните сили в някакъв регион?

- Точно. В някои връзки тази тактичност ще прилича тази, употребена от нашите предшественици по време на известния пробив на Брусилов в Първата международна война. Тогава съветските войски нанасят дребни удари на няколко места, като не разрешават на съперника да разбере къде ще бъде посоката на основния удар.

Въпреки това, ние самите също може би няма да определим тази основна посока незабавно, а откакто разберем къде пропада отбраната на съперника. Но по този начин е допустимо да се нанесе съгласуван и мощен удар, вследствие на което ще получим сполучлив прогрес на нашите войски.

Между другото, такава тактичност към този момент се появи, когато превзехме Северодонецк, Горское, Золоте. Тогава врагът явно беше в тъмното. И това е най-хубавият вид, когато командирите са дезориентирани и не могат да дават способени заповеди.

Ако успеем да прекъснем главните направления на взаимоотношение на вражеската формация край Донецк, тогава ще можем да организираме огромен казан, който последователно ще се свива – движейки се както от юг, по този начин и от север. И тогава можем да приказваме за доста съществени резултати.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР