През последните четири години Tesla Roadster е изминал близо 3.2

...
През последните четири години Tesla Roadster е изминал близо 3.2
Коментари Харесай

Навършват се четири години, откакто личният автомобил на Илон Мъск излетя в Космоса

През последните четири години Tesla Roadster е минал близо 3.2 милиарда км и е осъществил близо 2.6 обиколки към Слънцето.

Тази седмица се навършват четири години, откогато персоналният автомобил на Илон Мъск - Tesla Roadster, излетя в Космоса с най-мощната ракета в света, създадената от SpaceX - Falcon Heavy.

Спортният автомобил в червен цвят, в който седи манекен в скафандър на име " Звездният човек ", към момента е там някъде, обикаляйки към Слънцето, достигайки до орбитата на Марс, а на моменти доближавайки се и до орбитата на Земята.

Колата не е на някакво научно странствуване. Това беше тестови полет, а от SpaceX имаха потребност от мним потребен товар.

Мъск ска това да е допустимо най-глупавото нещо, което можем да си представим. Затова той избира личния си първокласен автомобил Tesla Roadster.

 

В понеделник колата се е намирала на към 376 млн. км от Земята и на към 321 млн. км от Марс, съгласно проследяващия уеб страница whereisroadster.com, който употребява данни на НАСА, с цел да следи местоположението на колата.

Автомобилът най-вероятно е към момента недокоснат, споделя пред CNN Business астрономът Джонатан Макдауъл, само че евентуално е изумен от астероиди по време на пътешествието си през Космоса.

Колата от време на време се приближава и до други небесни обекти. През 2020 година автомобилът се приближи най-вече до Марс, преминавайки на към 8 млн. км от планетата, което се равнява на към 20 пъти дистанцията сред Земята и Луната, предава profit.bg.

Според данни на НАСА автомобилът е малко евентуално да прелети около друга планета до 2035 година, когато ще мине още веднъж около Марс. След това ще мине на два пъти на няколко милиона километра от Земята през 2047 и 2050 година

Научно издание предвижда, че вероятността автомобилът да се сблъска със Земята в идващите 15 млн. години е към 22%. Вероятността да се сблъска с Венера или Слънцето пък е по към 12%.

Окончателната орис на автомобила евентуално няма да е известна още милиони години. Мъск обаче съобщи през 2018 година, че се надява, че хората към този момент ще са се открили на други планети в Слънчевата система и неговите " потомци ще могат да придърпат колата назад и да я изложат в музей. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР