През последните 9 месеца основно вие носихте отговорност за управлението

...
През последните 9 месеца основно вие носихте отговорност за управлението
Коментари Харесай

ПП-ДБ оставят на Румен Радев да реши колко време да преговарят с ГЕРБ

През последните 9 месеца главно вие носихте отговорност за ръководството на страната. Това отчете президентът Румен Радев при започване на диалозите с ПП-ДБ.

Вие успяхте да сформирате ръководство с вашия мандат, посочи той, само че ги захапа за обезпечената поддръжка от Движение за права и свободи. Сложни обаче оставали връзките в обединението, по мнението му. Вие склонни ли сте да продължавате по същия път, попита Румен Радев и изиска отговор дали ще преразгледат отношението си към властта и ръководството на страната. Той настоя да разбере дали ще има обединение сред меморандума и съглашението на ГЕРБ или ще има нов документ, както и дали ще поддържат първи мандат на ГЕРБ или ще насочват за кабинет с втория мандат. Радев попита дали и те като герберите имат потребност от още време в договарянията.

Действително преди 9 месеца поехме отговорност, заяви Николай Денков. В ПП-ДБ били наясно за възможните политически вреди, само че както сподели министър председателят - коствало си. Сега след 9 месеца след признати 2 бюджета, след промени в Конституцията, които са от дълго време чакани в правосъдната промяна, с отпушени капиталови планове, можем да кажем, че си костваха напъните, регистрира Денков.

Да, понесохме политическа вреда, добави той и призна, че връзките в обединението са комплицирани. Правилно било, че има 2 документа на А дали ще има власт зависело какво ще се контракти. Има значителен прогрес, акцентира Денков. Съгласие имало за промените, които трябвало да бъдат довършени. Предстои разискване на вероятен личен състав на Министерски съвет, разясни министър-председателят. А по отношение на какъв брой време им би трябвало преди връчването на мандатите, ПП-ДБ оставят в ръцете на Румен Радев да реши и няма да се месят в неговите пълномощия. Николай Денков изрази вяра, че всички осъзнават какъв брой значимо е да има устойчиво държавно управление.
 Призракът на предварителните избори възроден и на Дондуков 2
Призракът на предварителните избори възроден и на Дондуков 2

Румен Радев пита подготвени ли са ГЕРБ и имат ли вид за ново мнозинство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР