През последните 2 седмици цените на горивата изпълзяха напред щом

...
През последните 2 седмици цените на горивата изпълзяха напред щом
Коментари Харесай

Експерт: Горивата поскъпнаха щом се заговори за компенсации

" През последните 2 седмици цените на горивата изпълзяха напред щом стартира да се приказва за компенсацията от 25 стотинки, горе долу с тази сума. Целта е компенсацията да бъде осигурена по някакъв метод за доставчиците на горива. Опасенията са, че дълго време те ще би трябвало да покриват от джоба си разликата ". Това заяви  по NOVA NEWS Васко Начев, енергиен специалист.

По думите му рафинерията в Бургас няма да откаже да работи с различен тип петрол, който не е съветски, защото другояче би трябвало да затвори.

" Цената на горивото не може да бъде предопределяна за дълъг интервал напред. Пазарите са доста волативни, парадокс е да има предвидимост. Има най-малко 10 типа петрол, които могат да заместят съветския уран. Технологично нещата не изискват кой знае какви пренастройки, камо ли 2 години напред. Някой подвежда в тази посока ръководещите ", счита той. 

Според него на световно равнище има преструктуриране на нефтения пазар.

 istock istock
" Огромни количества за май постъпват от Щатите, а нигерийският нефт доближи нечувани равнища на рандеман. Руски нефт се насочва към Далечния Изток като отплата на пониженото търсене в Европа. Цените ще тръгнат надолу когато растежът стане нетърпим ", акцентира Начев.

Целия диалог гледайте във видеото.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bg
По тематаЩе падне ли цената на гориватаАсен Василев: Цените на горивата и храните няма да спаднат драматичноЩе има ли ново повишаване на горивата цени горива нефт обезщетения .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Коментари Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР