През последните 18 месеца вие показахте какво означава спортен дух

...
През последните 18 месеца вие показахте какво означава спортен дух
Коментари Харесай

Президентът Радев връчи българския флаг на олимпийската ни делегация

" През последните 18 месеца вие показахте какво значи състезателен дух и воля за победа. Вие се превърнахте в образец за подражателство ".

Така президентът Румен Радев приветства олимпийците ни на гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2, на която участваха и служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов, и олимпийската ни шампионка Стефка Костадинова.
Снимка: Ладислав Цветков
След химна президентът насочи одобрение към спортистите ни преди отпътуването им за Токио и публично връчи българския байрак на делегацията ни.



" За мен е голямо наслаждение да ви посрещна в президентската институция и да ви поздравя за извоюваните олимпийски квоти ", стартира речта си Радев.

" Всички знаем, че през последните 18 месеца спортът, олимпийското придвижване и вашата подготовка бяха подложени на невиждани до момента провокации, в които вие показахте какво значи състезателен дух и воля за победа. Вие се превърнахте в образец за подражателство освен за всички останали спортисти, само че и за цялото общество ", обърне се той към спортистите.

Снимка: Ладислав Цветков

" Пожелавам ви да развеете гордо българския трикольор в Страната на изгряващото слънце ", приключи президентът, след което връчи знамето на ръководителя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

" Моментът настъпи! Най-дългоочакваната олимпиада в Токио чука на вратата! Пожелавам ви да докажете себе си и най-сетне да чуем химна. ", сподели международната рекордьорка в скока на височина, като подсети, че за последно България завоюва олимпийско злато през 2008 година в Пекин. Тогава на върха на стълбичката се качи Румяна Нейкова.
Снимка: Ладислав Цветков
Игрите в Токио стартират на 23 юли и ще продължат до 8 август. За момента България има 40 извоювани квоти, като се чакат още плувци и лекоатлети да си подсигуряват визи за Япония. Делегацията ни ще наброява 80 души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР