През последните 12 години отборът на Лудогорец е недостижим на

...
През последните 12 години отборът на Лудогорец е недостижим на
Коментари Харесай

Колебливите изяви на Лудогорец срещу новаци в миналото и шансовете на Крумовград на старта на новия сезон в Първа лига

През последните 12 години тимът на Лудогорец е неосъществим на върха в българското състезание, а при започване на новия сезон разградчани още веднъж потеглят с упоритости за още една 13-а поредна купа.

Походът на " орлите " стартира от базата в квартал " Коматево " в Пловдив, където футболистите на Ивайло Петев ще гостуват на новака в Първа лига Крумовград, който за първи път в историята си ще играе в родния футболен хайлайф.

Наглед елементарен дуел за Лудогорец за старт на акцията, само че взор обратно в историята ни демонстрира, че екипа на Крумовград има своите шансове довечера против хегемона в българското състезание.

Причините са сезони 2013/14 и 2014/15, когато разградските " орли " още веднъж стартират отбраната на купата с посещение на дилетант в елита. В първия случай " зелените ", които по това време още веднъж са водени от Ивайло Петев, губят с 0:1 при визитата си на тима Любимец, който по сходство на Крумовград е безспорен дебютант в най-високото равнище на българския футбол. Любопитното е, че тази загуба в действителност " преля чашата " на управлението на Лудогорец и оттова взеха решение да освободят Петев, до момента в който в края на същия сезон Любимец изпадна от елита и по-късно въобще не е успявал да се приближи до него.



Година по-късно ориста още веднъж изпраща " орлите " да гостуват на дилетант в " А " група в лицето на Хасково и крайният резултат се повтаря - 0:1. Това проваляне не докара до треньорска рокада при първенците и Стойчо Стоев остана отпред на тима до края на месец юли 2014-а година преди да бъде уволнен за сметка на Георги Дерменджиев. Съставът на Хасково пък го сполетя ориста на Любимец и в края на същата акция изпадна, завършвайки на последното 12-о място.



Тези две провали на Лудогорец от една страна дават мотиви за оптимизъм на състава на Крумовград, че може даже да дебютира с победа в Първа лига, само че сигурно " синьо-жълтите " няма да желаят по-късно да последват образците на Любимец и Хасково и в края на сезона да изпаднат назад във Втора лига.

Редно е въпреки всичко да уточним, че след тези два случая Лудогорец няма неверна стъпка, когато среща дилетант в откриващия кръг от шампионата, като на старта на сезон 2019/20 разградчани победиха вкъщи с 2:0 Царско село, а преди година се оправиха с 3:0 като посетител на Септември.

Въпреки това през годините " орлите " са допускали и други изненади в първите кръгове от шампионата, губейки с 1:3 от Ботев Враца като посетител през 2020-а година и от Литекс с 0:2 при аудиенция през 2015-а година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР