През последните 10-ина дни няма отстреляните диви прасета от ловците

...
През последните 10-ина дни няма отстреляните диви прасета от ловците
Коментари Харесай

Няма отстреляни диви прасета от старозагорските дружинки 

През последните 10-ина дни няма отстреляните диви свине от ловците на старозагорските дружинки. Това заяви пред Радио Стара Загора Стефан Димитров, ръководител на Ловно-рибарския съюз в регионалния град. В момента се излиза на лов и самите ловци желаят да отстрелят диви прасета, с цел да могат да вземат проба от тях, тъй като казусът не е единствено в редуцирането на броя на животните. От членовете на съюза са засилили наблюдението към два свинекомплекса - в Пъстрен и в Боздуганово, тъй като свинефермите се сочат като допирни точки на диви и домашни свине. Край промишлените комплекси в Хан Аспарухово и Оряховица няма опция да се обикаля, посочи той.
" Върху ловците в България се трансферира главната отговорност за разпространяването на африканската чума по свинете (АЧС), макар че заболяването беше на границата ни дълго време ", сподели още Димитров. 
На 10 август се открива ловът за дръпнат дивеч, само че в регионите с открити огнища на АЧС той ще бъде неразрешен, с цел да не се разпръскват глиганите, с което може болестта да се популяризира и отвън региона на огнището.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР