През последната седмица Великобритания регистрира по над 40 хиляди нови

...
През последната седмица Великобритания регистрира по над 40 хиляди нови
Коментари Харесай

Коронавирус: защо случаите във Великобритания се увеличават

През последната седмица Англия записва по над 40 хиляди нови случая на ковид на ден. Все по-често се стига и до повторни заразявания - английската Национална статистическа работа регистрира, че при 296 от 20 262 инфектирани се касае за повторна зараза.

За наново заразяване се одобряват случаите, при които пациентът е с позитивен тест минимум 120 дни след първия подобен. Но по какъв начин се случва това? " Ако не се вършат проби, в случай че хората не носят маски, не съблюдават отдалеченост и нямат ваксини, можем да чакаме реинфектиране в интервал от три месеца до пет години - това значи, че може да се чака средностатическият човек да се разболее от COVID-19 на всеки три месеца до пет години ", споделя пред " Гардиън " медикът професор Джефри Таунсенд от Йейл.

Пандемията настава още веднъж

А обстановката във Англия сега наподобява тъкмо по този начин, написа Карстен Фолкери в " Ханделсблат ". " Без маски по всички страни, хората влизат на всички места, без да покажат документ за ваксина или резултат от тест ", споделя той. Пандемията във Англия настава още веднъж. Смъртността е достигнала 200 души дневно - стойности, невиждани от март насам. На фона на релативно спокойната обстановка в страните в Западна Европа, пандемията на Острова наподобява отвън надзор. Британският министър на опазването на здравето Саджид Джавид предизвести, че през зимата може да се доближат стойности от 100 хиляди новозаразени дневно.

Здравната система е пред следващ удар

Три месеца откакто министър председателят Борис Джонсън разгласи " Деня на свободата " и всички ограничавания, въведени поради пандемията, бяха анулирани, учени и специалисти от Националната здравна работа (НЗС) упорстват задължението за носене на маски и съблюдаване на отдалеченост да бъде възобновено. " Време е за проект Б. Без превантивни ограничения рискуваме да изпаднем в рецесия през зимата ", съобщи Матю Тайлър от НЗС.

Британската здравна система работи на лимита на опциите си всяка зима. Но около пандемията ситуацията е изключително трагично - плановите интервенции на 5,7 милиона британци са отсрочени. Сред аргументите за създалата се обстановка се открояват две: първата е безотговорното държание и неспазването на главните ограничения за отдалеченост и хигиена. Втората е, че защото Англия стартира първа в света да имунизира своето население, втората доза на доста британци е сложена преди повече от шест месеца.

Хоспитализациите към този момент са по-малко

Правителството обаче за момента няма желание да стяга ограниченията. То продължава да слага акцента върху имунизационната акция. " Не сме стигнали досега, в който да вкарваме нови рестрикции ", разгласи здравният министър Саджид Джавид. Хоспитализациите след заразяване с COVID-19 остават по-малко спрямо предходната година. Между октомври и януари 2020-а при регистрирани 2,7 милиона случая на Острова, 185 хиляди са имали потребност от болнична помощ. Между юли и октомври тази година случаите са над три милиона, само че в болница са били признати едвам 79 хиляди души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР