През последната седмица се упражнява административен, полицейски и икономически натиск

...
През последната седмица се упражнява административен, полицейски и икономически натиск
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Има административен, полицейски и икономически натиск върху БСП

" През последната седмица се упражнява административен, полицейски и стопански напън върху Българска социалистическа партия. Държавата и администрацията, която би трябвало да провежда и подсигурява честността на изборния развой, употребява своите структури за политически напън през последните 10 дни. " Това съобщи на конференция в централата на Българска социалистическа партия зам. -председателят на партията Кирил Добрев. " Днес моделът на Ценко Чоков от Галиче се извършва от страната. Министерство на вътрешните работи - структурата, която би трябвало да подсигурява честния избор, очевидно взима страна в изборния развой ", сподели той. Добрев осведоми, че предходната седмица е направена оперативка в регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи във Видин, Враца и Монтана, а на всички шефове на районните ръководства е дадена ясна задача по какъв начин би трябвало да работят в изборния ден. " Министерство на вътрешните работи не просто не подсигурява честните избори, Министерство на вътрешните работи взима страна на една политическа мощ на изборите за Европейски парламент на 26 май ", безапелационен бе той. Кирил Добрев добави, че всички били предизвестени, че в случай че не завоюва ГЕРБ, ще бъдат разформировани на други места по страната. " От Министерство на вътрешните работи са издирили наши общински ръководители, членове в секционни комисии, с цел да ги задържат, макар неуспеха им за две седмици да задържат рисков палач. Изписани са десетки предупредителни протоколи. Наши кметове, партийни ръководители са предизвестени да не са изключително дейни в изборния ден ", сподели Кирил Добрев. Той попита министъра на вътрешните работи- какъв брой предупредителни протокола е написал на деятели и ръководители на ГЕРБ за същото и инструктирани ли са кметове на ръководещата партия, които от заран до вечер вземат участие в пропаганда.
Предупредили са хора от Българска социалистическа партия да не са изключително дейни в изборите, само че предизвестен ли е и министър председателят?
" Написан ли е сигнален протокол на министър-председателя, който от една седмица е иззел акцията на ГЕРБ в свои ръце? ", попита още Кирил Добрев. По думите му, преди пет дни е инсталирана камера против клуба на Българска социалистическа партия в Любимец, с цел да се види кой влиза и кой излиза. " Вследствие на тези офанзиви се отхвърлят членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия, които би трябвало да подсигуряват за честността на изборите. Отказват се хора - ръководители на комисии ", уточни зам.-председателят на Българска социалистическа партия. Той показа, че е имал позвънявания на представители на левицата, които се отхвърлят да наблюдават честността на изборите, тъй като техни близки ще бъдат уволнени от общински институции. " Не считам, че всичко което се случва наподобява на европейска страна в 21 век ", заключи Добрев.
Димитър Велков: Министерство на вътрешните работи са копирали партийна книга във Видин с имена на членове на Българска социалистическа партия, които ще наблюдават за почтени избори
" Вчера, в един от клубовете на Българска социалистическа партия, в гр. Видин, чиновници на Министерство на вътрешните работи са помолили членовете и симпатизантите да изоставен клуба, а да остане единствено ръководителят на главната партийна организация /ОПО/ на Българска социалистическа партия. Иззели протоколната книга, в която, с изключение на персоналните данни на всички членове, са и данните на бъдещите членове на секционните изборни комисии от квотата на Българска социалистическа партия, както и покровители на изборния развой. " Това съобщи пред медиите Димитър Велков, общински ръководител на БСП- Видин и общински консултант. Той добави, че партийният ръководител е заведен в съответното отделение на Министерство на вътрешните работи, а на книгата са направени копия. По думите му, незабавно по-късно чиновници на полицията са почнали визити на хората, чийто имена са били записани в книгата, и те били застрашени. " В резултат на това има към този момент двама, които са се отказали, в границите на един ден, да вземат участие в изборния развой от боязън. Това е жестоко вмешателство в изборния развой на територията на Община и Област Видин ", заключи Велков.
Петър Станев: Докога ще продължава геноцидът в дребните общини
На конференцията участва и Петър Станев, ръководител на Българска социалистическа партия Борован. Той показа, че на 17 май, в качеството си на ръководител на Общинския съвет в Борован, е подал писмо до кмета на общината, с цел да сложи шатра за потребностите на предизборната акция. " На 20 май получих възбрана. Отказът е с копие до началника на РПУ Бяла Слатина. След 30 минути ми се обади началникът на сектора в Борован и ме привика при него. Устно ми беше обещано да схвана, че в случай че слага шатра, ще има реакция на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ", изясни пред медиите Станев. Той попита управляващите- би трябвало ли да бъде уведомявана полицията за слагането на шатра, работят ли кметът на общината и Министерство на вътрешните работи в една посока и нарушават ли законите? " Докога кмет на общината ще извършва функционалностите и на служител на реда, и на арбитър и докога ще продължава геноцидът в дребните общини? Вчера се усещах като нарушител, извикан за нищо. В същото време виждате какво се случва в страната. В Борован и региона битовата престъпност продължава и няма край. Занимаваме се с неща, с които не би трябвало, вместо да работим това, за което сме определени ", заключи Петър Станев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР