През последната седмица няколко неща вълнуваха туристическия бранш по Черноморието.

...
През последната седмица няколко неща вълнуваха туристическия бранш по Черноморието.
Коментари Харесай

Остават проблемите пред туристическия бранш по Черноморието

През последната седмица няколко неща вълнуваха туристическия отрасъл по Черноморието. На дневен ред са стикерите за 100% имунизиран личен състав, които стартират да се слагат на хотелите, както и концепцията всеки имунизиран българин да се насърчава с 50 лева ваучер за хотел или ресторант. Също по този начин коментирана тематика е гласуването по морето от туристите на отмора.

Въпреки неприятното време през последните дни хотелите, които досега отвориха в Свети Влас, не престават да работят, само че проблемите остават.

" Тези стикери няма по какъв начин да ги сложим при тези огромни лични състави, които ги има в огромните хотели. Това може би ще важи за дребните, като заведения за хранене и други заведения такива, само че за хотелите няма по какъв начин да стане, нямаме по какъв начин да накараме всичките тези хора да се имунизират принудително и другото което е, по-важното е да се отворят границите, тъй като тези стикери и да ги сложим, би трябвало някой да ги види ", разяснява в " Денят стартира " хотелиерът Венелин Ташев.

Според него по-важни са доста други неща - отварянето на границите, удължение на мярката 60 на 40 и така нататък Той счита, че от мярката с поощрението на имунизираните българи с 50 лева ваучер ще се възползват и възрастните, и младежите, само че това съгласно него не е мярка за хотелите.

Антония Мади е шеф на хотел в Слънчев бряг. Тя изясни, че за жалост дребна част от личния състав на хотела е имунизиран.

" Пред нас в никакъв случай като бизнес не е налагано условие или напън да бъдем имунизирани, нито ние като работодатели сме поставяли изискване на нашите чиновници да се имунизират ", разяснява Мади.

И съгласно нея всяка мярка, която предизвиква туризма, е добра. За ваучерите тя счита, че по образеца на Чехия би било добре да има ваучери за здравен туризъм.

Миналата седмица министърът на туризма Стела Балтова имаше среща с сектора в Южното Черноморие, на която даде обещание, че в четвъртък ще се прегледа въпросът с отпадането на наложителния PCR тест за украинците, влизащи у нас. Това обаче не се случи.

Христо Чапкънов от Съюза на притежателите в Слънчев бряг счита, че би трябвало да отпаднат всички ограничавания за влизане в страната освен от прилежащи страни, а и от всички страни, в които епидемиологичната конюнктура е близка до нашата или е по-ниска.

" Каква е разликата на екскурзиант, който е пристигнал от София на нашето Черноморие, и на който екскурзиант ние не желаеме никакъв тест, и каква е разликата сред това някой да пристигна от Германия, Полша или Румъния, където процентът на имунизирани е доста по-голям от този в България, ние да му желаеме тест? ", попита Чапкънов.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР