През последната седмица много корпорации прекъснаха бизнесите си в Русия

...
През последната седмица много корпорации прекъснаха бизнесите си в Русия
Коментари Харесай

Компаниите, които не се отказаха от бизнеса си в Русия

През последната седмица доста корпорации прекъснаха бизнесите си в Русия в поради спора в Украйна. Над 300 американски и мултинационални компании към този момент са в този лист, който нараства с всяка минута.

Въпреки че мнозина бягат, редица огромни имена са остават без коментар за обстановката и не престават да правят бизнес интервенциите си в Русия.

Сред тях са обичаните на американските консуматори Dunkin " Donuts, Subway и колосът Mondelez. Хотелската верига Marriott също е в листата на корпорациите, които не са спрели бизнеса си на съветския пазар.

От началото на войната към 330 компании се отдръпнаха от Русия в символ на митинг против нашествието. Все отново към 40 бизнеси не престават да работят в страната, макар възходящия публичен напън да подхващат дейности. Това се твърди в направен от професор Джефри Зоненфелд от Yale university.
 Ето кои компании напущат Русия и каква
Ето кои компании напущат Русия и каква " оферта " им насочи Москва

Предлага се бърза процедура по оповестяване на банкрут на напускащите задгранични компании

Dunkin " Donuts има 150 местоположения в Русия, съгласно проучването, a Subway има 446 в цялата страна. Американският мултинационален производител на храни и питиета Mondelez, който държи марките Oreo, Ritz и доста други, има още по-голям отпечатък в страната от позиция на бизнес. Mondelez генерира към 3,5% от приходите си единствено от от Русия, което е към 1 милиард $.

Междувременно Marriott International дължи 4,3% от приходите си, или към 440 милиона $ на бизнеса в страната, съгласно данните от листата. Цифрите могат да обяснят ненапълно за какво фирмите не са се отводи от бизнесите си на съветска територия.
 Rio Tinto прекъсва връзки с Русия
Първа огромна минна компания прекъсва връзки с Русия

Решението на компанията слага под въпрос ориста на взаимното й дружество с руката Rusal

Заради възходящ напън върху Burger King, който има над 800 местоположения в Русия, веригата за бързо хранене спря всякаква корпоративна поддръжка за съветския пазар в отговор на войната. Това съобщи компания майка Restaurant Brands International.

Сред листата на другите компании за бързо хранене, загърбили бизнеса в Русия са McDonald`s Corporation, Starbucks, както фирмите за питиета Coca-Cola и PepsiCo.

Според MKM Partners прекъсването на интервенциите на McDonald`s в Русия ще коства на компанията 50 милиона $ на месец.

Списъкът се актуализира на всеки час.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР