През последната седмица хиляди хора останаха без ток в Австрия

...
През последната седмица хиляди хора останаха без ток в Австрия
Коментари Харесай

Може ли човечеството да се справи с климатичните промени?

През последната седмица хиляди хора останаха без ток в Австрия поради първия сняг, Венеция е под вода, в Гърция вилня бурята „ Виктория”, тежки наводнения има и в Англия, тежка зима връхлетя Франция, а в Америка – арктически мраз до минус 18.

Някои упрекнаха за всичко това световното стопляне и проблемите с климата.

В България тази събота се чакат извънредно високи за сезона температури от 16-17 градуса.

„ Все повече последните години следим едно изместване на сезоните, както и внезапно преливане сред сезоните, което е последица от климатичните промени”, съобщи в предаването „ Събуди се” Генади Кондарев, деятел и природозащитник.

„ От средата на 90-те години учените са безапелационни, че изменение на климата има и ние хората сме тези, които го причиняват”, добави Кондарев.

По думите му крайни климатични събития постоянно е имало, само че по-важна е честотата и силата с които се демонстрират.

„ Все по-ясни са политиките, които би трябвало да се одобряват. Всичко е обвързвано с това да понижим своя климатичен отпечатък, да понижим изгарянето на изкопаеми горива и да понижим отделянето на газове, които трансформират състава на атмосферата.

Това значи доста повече да разчитаме на екологичен превоз, на това силата ни да идва от възобновими енергийни източници, както и да произвеждаме храната си по оптимално чист метод. Трябва да достигнем „ кръговата икономика””, съобщи Кондарев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР