През последната година животът ни заприлича на сюжет от фантастичен

...
През последната година животът ни заприлича на сюжет от фантастичен
Коментари Харесай

Филмът, предвидил коронавируса, ще има продължение

През последната година животът ни замязя на сюжет от приказен филм... Буквално! Още при започване на епидемията киноманите означиха, че протичащото се по света е прекомерно сходно със сюжета на кино лентата “, който е от 2011 година, само че разказва буквално живота ни през 2020 година. Режисьорът му Стивън Содърбърг разгласи и че готви неговото продължение.

Лентата споделя за вирус, наименуван „ MEV-1 ”, който произлиза от Азия и се предава посредством контакт с хората. Симптомите стартират със мощна кашлица, затруднено дишане и бързо се утежняват.  В рамките на няколко  месеца зараза се популяризира  в международен мащаб и взема милиони жертви. Сходствата са толкоз доста, че даже мнозина се майтапят, че „ Заразяване “ е документален филм.

Приликите сред измисления и същинския вирус обаче не са най-съществената част – удивително е по какъв начин живеят хората във кино лентата – стартират да се самоизолират, да съблюдават отдалеченост един от различен, да носят маски на всички места и съвсем да не излизат...

Втората част обаче няма да е буквално продължение на първата, само че ще визира сходни тематики. Содърбърг още веднъж ще работи със сценариста Скот Бърнс , както беше и във кино лентата от 2011 година

" Със Скот Бърнс работим по едно по-философско продължение на „ Зараза ”, което ще има друг подтекст ”, съобщи режисьорът, представен от IndieWire.  Първият филм имаше впечатляващ актьорски състав –, Гуинет Полтроу, , Джуд Лоу са единствено част от звездите, които пресъздадоха пандемията. Все още няма информация дали те ще вземат участие във втората част, или концепцията на режисьора ще се нуждае от нови лица.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР