През последната година и половина производството, което е двигателят на

...
През последната година и половина производството, което е двигателят на
Коментари Харесай

737 MAX и влошаването на производствената криза в САЩ

През последната година и половина производството, което е моторът на стопанската система на Съединени американски щати, стартира да изпитва закъснение. Към проблемите му с времето се прибавиха комерсиалната война с Китай, която засегна също потреблението и износа, забавянето на автомобилната промишленост световно и земеделската рецесия.

През последните месеци и най-голямата аерокосмическа компания в света стартира да изпитва усложнения, само че заради напълно друга причина - дизайнерска неточност. След две смъртоносни произшествия напролет на предходната година Boeing 737 MAX беше партерен от регулаторите, а подробното изследване на самолета разкри проблеми освен със софтуера, само че и с окабеляването му.

Резултатът от това е, че не просто той надали ще се върне в небето до края на първото тримесечие на тази година (при авансово предстоящо утвърждение към края на декември 2019 г.), само че и че производството на 737 MAX беше замразено през януари.
 Акциите на сътрудниците на Boeing в Европа потеглиха надолу след оповестеното прекъсване на 737 Max
Акциите на сътрудниците на Boeing в Европа потеглиха надолу след оповестеното прекъсване на 737 Max

Компанията има над 2500 чиновници във Англия и Ирландия

Както автомобилната промишленост, производството на самолети изисква съдействието сред доста компании, с цел да се получи краен артикул. Затова когато бизнес като Boeing стартира да изпитва проблеми, те бързо се усещат в цялата промишленост.

Първият образец за това към този момент е изтъкнат в Канзас, където един от най-големите ѝ снабдители - Spirit по-рано през днешния ден разгласи, че ще редуцира съвсем 3 хиляди души или 20% от чиновниците си. Компанията, основана в Уичита, създава към 70% от съставените елементи за 737 MAX, в това число и фюзелажа, като приходите от Boeing образуват над половината от паричните ѝ потоци. По подигравка, новината идва в същия ден, в който данните разкриха, че производителите в Съединени американски щати са намалили броя на заетите с 12 хиляди души, вместо да го усилят през декември.

Spirit ще редуцира по-малък брой чиновници и от заводите си в Тулза и Макалистър, Оклахома. Акциите на компанията изгубиха повече от 20% от цената си откогато се развихри рецесията със 737 MAX, а единствено преди дни компанията предложи на работещите непринудено да изкупят акциите ѝ.
 Airbus: Спирането на Boeing 737 MAX може да има унищожителен резултат за цялата промишленост
Airbus: Спирането на Boeing 737 MAX може да има унищожителен резултат за цялата промишленост

Вторият по величина авиопроизводител се готви да приключи годината с брутни продажби

Кредитната оценка на Spirit съвсем несъмнено също ще пострада, защото в петък Moody " s стартира процедура по преразглеждането ѝ за допустимо намаление. От рейтинговата организация показаха, че това зависи от метода, по който премине прекъсването на производството, почнало на 1 януари тази година.

Но проблемите не се лимитират със Spirit. Десетки други снабдители на съставни елементи за Beoing също започнаха да освобождават чиновници, откакто от колоса оповестиха края на производството на 737 MAX до февруари. Но този период може да бъде продължен, в случай че самолетът се забави с приемането на регулаторно утвърждение.
 Служители на Boeing за 737 Max:
Служители на Boeing за 737 Max: " Проектиран от клоуни "

Компанията бе принудена да разкрие вътрешна връзка

Това значи, че проблемите на производителите от бранша ще се разрешат в неустановен миг от бъдещето, а към този момент наподобява като единствено да се задълбочават. Така поредицата от инженерни неточности по 737 MAX прибавят следващата капка в язовира от проблеми пред американската промишленост.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР