През почивните дни ще започне проникване на студен въздух До

...
През почивните дни ще започне проникване на студен въздух До
Коментари Харесай

Очаква ни страхотно време, до 20 градуса тази седмица

През почивните дни ще стартира навлизане на леден въздух

До края на януари ще се сменят няколко сезона. В околните дни ще станем очевидци на извънредно стопляне с пролетни температури, а по-късно леден арктически въздух ще върне чувството за зима.

Посрещаме 16 януари с намалена видимост в котловините и низините на разсъмване. Ще се покаже слънцето, само че в хода на деня облачността от запад на изток ще се усили. Незначителни валежи ще има по здрач в крайните северозападни региони. Вятърът ще е преобладаващо южен и следобяд ще се усилва с по-мощни пориви в планините. Дневни температури ще са сред 5 и 10-11 градуса, в планините от минус 1 до плюс 3.

До  петък  ще е прохладно. Поривите ще са южни и топли, само че изключително мощни в планините и най-много по северните скатове, където скоростта им ще се движи към и над 100 км./ч. Ще има условия за интензивно размразяване на снега и рискови заледявания в студените часове.

Дневните температури ще се покачват и от сряда до петък в някои региони ще доближат стойности към и над 15, даже 20 градуса.

До  четвъртък  валежите от средиземноморския циклон ще са нищожни и местни. Едва към петък вечерта и през почивните дни ще се усилят и ще преминат над повече региони на страната. Ще вали интензивно дъжд в равнините и сняг по планините на Югозападна България.

През  почивните дни  (след 20 януари) ще стартира да прониква леден въздух и с понижението на температурите ще има условия за превалявания от сняг. Ако плануваната атмосферна циркулация се резервира, интервалът от 21 до 25-26 януари ще е с по-студено време, динамична облачност и валежи от сняг.

В самия  завършек на месеца  се чака над Източна Европа да се откри антициклон. В дните към провеждането на Международния фестивал на сурвакарските обичаи „ Сурва " в Перник ще остане студено с температури към обичайните за зимата мъгли заран, само че без превалявания и с повече слънце, оповестява Нова тв.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР