През първото тримесечие на тази година икономиката на Нидерландия се

...
През първото тримесечие на тази година икономиката на Нидерландия се
Коментари Харесай

Икономиката на Нидерландия се е свила по-малко от очакваното

През първото тримесечие на тази година стопанската система на Нидерландия се е свила в по-малка степен, в сравнение с се очакваше в началото, сочат най-новите данни на Нидерландската статистическа работа, представена от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Брутният вътрешен артикул на страната понижава с -0,3 на 100 от началото на януари до края на март, откакто ревизираният Брутният вътрешен продукт на Нидерландия пораства с +0,9 на 100 през последното тримесечие на предходната година.  

Първоначалните прогнози бяха, че стопанската система на страната се е свила с -0,7 на 100 през първите 3 месеца на тази година. 

Ревизираните нагоре данни, към по-малък спад на Брутният вътрешен продукт (-0,3 на сто), се дължат най-вече на комерсиалния баланс на Нидерландия и на вложенията, отбелязва ДПА.

Потреблението на семействата в страната остава без смяна спрямо последните три месеца на 2022 година, само че държавните разноски за артикули и услуги нарастват с +0,3 на 100. 

Износът на артикули и услуги бележи растеж от по +0,4 през първото тримесечие на 2023 година

На годишна основа стопанската система на Нидерландия нараства с +1,9 на 100 през първите три месеца на годината по отношение на ревизирания растеж от +2,9 на 100 през интервала от началото на октомври до края на декември 2022 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР