През първото тримесечие на годишна база данните показват нарастване на

...
През първото тримесечие на годишна база данните показват нарастване на
Коментари Харесай

Икономическият растеж в България е над средния за Европейския съюз

През първото тримесечие на годишна база данните демонстрират повишаване на нивото на Брутният вътрешен продукт в България с 3.6% при 2.4% за Европейски Съюз, разгласи министърът на стопанската система Емил Караниколов в изявлението си на Първия Пловдивски стопански конгрес.

"Привличането на вложения е главен приоритет в работата на министерство на стопанската система, с цел да запазим растежа. Важни за нас са плановете на локални и непознати вложители, които основават междинна и висока добавена стойност и работни места за квалифицирани експерти ", акцентира той. В България има дисбаланс във връзка с разполагането на вложенията, само че през последните години с помощта на Закона за поощряване на вложенията се следи интерес и към райони, които са изостанали.

На събитието бе подписан и меморандум за съдействие сред Българска организация за вложения и Сдружение "Клъстер Тракия икономическа зона ". В документа са заложени ограничения за поощряване на вложенията в България, за ускорение на икономическия напредък и реализиране на дълготрайно стабилно развиване на стопанската система. Очаква се и мултиплициране на водещия частен опит при структурирането и развиването на "Тракия икономическа зона " и практическото му използване към други капиталови зони и райони в България.

"Тракия икономическа зона " е най-развитият промишлен план в България с повърхност от 10 700 000 кв. м и сполучлив модел за публично-частно партньорство. Тя се развива от "Сиенит холдинг " в съдействие с "КЦМ 2000 " АД, израелски и италиански сътрудници, Областна администрация Пловдив, девет общини (Пловдив, Асеновград, Калояново, Куклен, Марица, Първомай, Раковски, Родопи, Стамболийски) и четири клъстера.

От предходната година общините Бургас и Хасково се включиха в "Тракия икономическа зона ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР