През първото тримесечие на годината има лек скок в цените

...
През първото тримесечие на годината има лек скок в цените
Коментари Харесай

Тази година пазарът на недвижими имоти ще се развива благоприятно, смятат от бранша

„ През първото тримесечие на годината има лек скок в цените на жилищата в България – към 5-6%. Но нещата са със занимателен ритъм като отчитане и три месеца са прекомерно къс период за резюме и правене на прогнози “. Това сподели пред БНР Добромир Ганев, ръководител на националното съдружие „ Недвижими парцели “.

„ 2018 е най-слабата година откъм размер на покупко-продажби. По-големият спад е при пазара на аграрни земи. 2019 година стартира стопански доста добре. Очаква се низходящ тренд на макроикономическа основа. Вероятно и тази година пазарът на недвижими парцели ще се развива удобно с растежи от към 2-3%, приказваме за по-големите градове. Позитивно се отразява и фактът на отсрочване на повишение на лихвите от страна на Европейската централна банка “, сподели още Ганев в предаването „ Преди всички “.

Добромир Ганев уточни, че за първото тримесечие пазарът в София демонстрира нулев растеж на размера от покупко-продажбите, т.е., равнищата се задържат към 5600 покупко-продажби на тримесечна база. Активен е жилищният пазар. Издадените позволения за София са с растеж от 133% за 2018 година. Ръстът на започнатото ново строителство е към 60% “. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР