През първото тримесечие на 2019 г. Теленор България запазва тенденцията

...
През първото тримесечие на 2019 г. Теленор България запазва тенденцията
Коментари Харесай

Теленор отново отчита ръст в средния приход на абонат

През първото тримесечие на 2019 година Теленор България резервира наклонността за растеж на приходите и облагата преди налози, лихви и амортизации (EBITDA), която се наблюдаваше през миналата година.

Общите доходи за тримесечието доближават 179 милиона лв., отбелязвайки растеж от 5.4% по отношение на същия интервал на 2018 година, главно заради по-високия междинен доход от консуматор (ARPU). През обсъждания интервал той се покачва с 8.4%, спрямо първото тримесечие на 2018 година Приходите от продажби на устройства също способстваха за нарастването на общите доходи, главно заради фокуса на потребителите върху смарт-устройства от висок клас.



Ръстът в общите доходи, в композиция с фокуса на компанията върху възстановяване на успеваемостта, водят до по-висока EBITDA за тримесечието. Тя възлиза на 89 милиона лв., което е с 19% (на съпоставима база) повече по отношение на първото тримесечие на 2018 година В резултат на продължаващата наклонност на пазара за консолидация на SIM картите, броят на клиентите на Теленор означи лек спад през тримесечието до 3,04 милиона клиента, 20% от които консуматори на предплатени услуги.

През първото тримесечие на 2019 година Теленор продължи да дава стойностни услуги на клиентите си. В допълнение към непрекъснатия си фокус върху отличното качество на своята мрежа, през март компанията стартира да предлага профилирана застрахователна услуга за устройства Смартфон протект. Тя обезпечава за клиентите безпроблемно прилагане на услугите на компанията, даже в случаите на щета на телефона.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР