През октомври 2023 г. се навършват 20 години от основаването

...
През октомври 2023 г. се навършват 20 години от основаването
Коментари Харесай

20 години „Лекар на годината“ – за 2015 г. отличието принадлежи на д-р Филиз Абидин-Ахмед

През октомври 2023 година се навършват 20 години от основаването на влиятелното отличие „ Лекар на годината “. Оттогава на 19 октомври – Деня на българския доктор, БЛС връчва награди за принос в медицината. Идеята за това е на проф. Андрей Кехайов и две десетилетия на своя празник гилдията награждава най-заслужилите свои членове. В навечерието на „ Лекар на годината 2023 “ и гласуването на 20-тия притежател на влиятелното отличие от БЛС напомнят кои заслужили медици са печелили купата от нейното учредяване до през днешния ден.

„ Лекар на 2015 година “ доктор ФИЛИЗ АБИДИН–АХМЕД,

която по време да бедствието през 2015 година върви пешком с часове в преспите, с цел да стигне до кърджалийското село Рани лист и помогне на едномесечно бебе.

Д-р Филиз Абидин-Ахмед е родена на 14 март 1983 година в гр. Кърджали, където приключва и междинното си обучение. Медицина приключва в Пловдив през 2006 година и стартира работа в незабавния център на Кърджали.

По време да бедствието през 2015 година гази с часове в преспите, с цел да стигне до кърджалийското село Рани лист, където я чака едномесечно бебе, получило алергична реакция. Отново през преспите тя транспортира бебето до Кърджали, където лекуването продължава.

Изпълненият публичен и цивилен дълг от доктор Ахмед ѝ носи званието „ Лекар на 2015 година “, както и редица други оценки.

От 01.04.2017 година д-р  Филиз Абидин-Ахмед е шеф поделение в Мултипрофилно незабавно поделение при МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски ” АД, град Кърджали.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР