През новата учебна година санирани и с нови покриви ще

...
През новата учебна година санирани и с нови покриви ще
Коментари Харесай

Започна ремонт на 4 училища в Русе

През новата образователна година санирани и с нови покриви ще бъдат професионалните гимназии по строителство, стопанска система и механотехника, както и спортното учебно заведение. Средствата - над 5 милиона лв., са обезпечени по оперативна стратегия „ Региони в напредък ".

Русе

Обновяването на Спортното учебно заведение в Русе би трябвало да приключи през август. Прави се топлоизолация на постройката, ремонтира се и общежитието.
Любомир Ковачев - шеф на Спортно учебно заведение „ Майор Атанас Узунов ": За общежитието всичко е ново - кревати, дрешници, маси тв приемници има, климатични съоръжения.
След монтажа на слънчевите панели, ще намалеят и разноските за отопление през зимата.
Любомир Ковачев - шеф на Спортно учебно заведение „ Майор Атанас Узунов ": За парно минава към 12-15 хиляди зимните месеци, не е доста рентабилно да даваме такива пари. Знаете, че сме на делегиран бюджет.
Най-труден е ремонтът в гимназията по строителство, където незабавно би трябвало да се укрепи един от корпусите.
Камелия Денчева - шеф на ПГСАГ „ Пеньо Пенев ": Той е на нестабилна льосова почва и в годините обратно са правени опити да се укрепва, само че към момента геолозите откриха придвижване в постройката и по тази причина се подхваща това подсилване с 80-90 микропилоти, които ще спрат това придвижване.
Очакванията са ремонтите да не попречат на образователния развой през септември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР