През Новата година 1300 незаконни гаража ще бъдат премахнати. През

...
През Новата година 1300 незаконни гаража ще бъдат премахнати. През
Коментари Харесай

Без амнистия за незаконните гаражи

През Новата година 1300 противозаконни гаража ще бъдат отстранени. През първата акция са отстранени 200, посочи основният проектант на София Здравко Здравков.

Къде обаче ще паркират столичани? Арх. Здравков заяви, че се възнамерява построяването на огромни публични гаражи, само че те би трябвало да бъдат обвързани със спирките на всеобщия градски превоз.

„ Експериментално стартирахме с 4 такива гаража, които са в непосредствена непосредственост до метростанции. Като процедура на първо време сме с гараж, който се намира в регион Студентски, до метростанцията на булевардите “Г. М. Димитров” и " Климент Охридски ", гараж до Пета градска болница при спирката на метрото на “Мария Луиза”, в регион “Подуяне” до новата метростанция на третата линия и в “Овча купел” при метростанцията пред 88-о учебно заведение. Това са 4 огромни гаража с 250-300 места “, посочи арх. Здравков, представен от бНР.

Нивата на моторизация в София надминават 2 пъти средноевропейските с сред 600 и 700 коли на 1000 души. Това демонстрира, че крайното решение на казуса минава през осмисляне на равнищата на моторизация в града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР