През нощта валежната зона постепенно ще се премества на изток,

...
През нощта валежната зона постепенно ще се премества на изток,
Коментари Харесай

Захлаждането продължава, очакват се още валежи

През нощта валежната зона последователно ще се реалокира на изток, тук-там в Централна и Източна България количествата ще са обилни, ще има и гръмотевични стихии. Вятърът и в източната половина от страната ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан. Минималните температури ще са най-вече сред 5° и 10°, в София – към 5°.
Утре облачността ще е най-вече забележителна. В утринните часове превалявания към момента ще има в Източна България, само че бързо ще спрат. Около и след обяд на доста места в югозападната половина от страната още веднъж ще има превалявания, по-значителни в Родопската област. Ще остане прохладно, с сдържан, в Дунавската низина – мощен северозападен вятър. С него ще продължи да прониква по-студен въздух. Максималните температури ще са най-вече сред 13° и 18°, в София – към 13°.
Над планините облачността ще е забележителна с превалявания от дъжд, над 1300 m – дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 7°, на 2000 m – към минус 1°.
Над Черноморието облачността ще е забележителна. В утринните часове към момента ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан вятър, до среднощ – от югозапад, след среднощ от северозапад. Максималните температури ще са сред 12° и 16°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.
В петък облачността ще е по-често забележителна. Валежите ще продължат, само че ще са по-слаби и на по-малко места, основно в Южна България. Северозападният вятър ще отслабне, а по-късно денем ще се ориентира от изток-североизток. Ще се намалят и минималните температури, ще са сред 2° и 7°.
През нощта против събота от юг преваляванията ще се засилват, а вятърът от североизток ще се усили, изключително в източната половина от страната. През деня преваляванията ще продължат, интензивни и обилни по количество ще са в Източна България, там вятърът ще стане северен. Температурите ще са с дребен дневен ход.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР