През нощта в събота срещу неделя се връщаме към зимното

...
През нощта в събота срещу неделя се връщаме към зимното
Коментари Харесай

За последен път ли местим стрелките на часовника?

През нощта в събота против неделя се връщаме към зимното часово време. Часовниците би трябвало да бъдат преместени с един час обратно в 4 часа, т.е. ще спим с един час повече. Сутрин ще се развиделява по-рано, вечер залезът също ще е по-рано. Към лятното време ще преминем в последната нощ против неделя през март 2021 година

Очаква се решение на страните-членки на Европейския съюз дали да се приключи сезонната промяна на времето, откакто предходната година Европейския парламент утвърди сходно предложение.

Отговаряйки на гражданските начинания, през февруари 2018 година Народното събрание прикани Европейската комисия да направи оценка на директивата по отношение на лятното часово време и при нужда, да показа предложение за преразглеждане на директивата.

След оценката, която получи 4,6 млн. отговора, от които 84% бяха в интерес на преустановяване на промяната на часовото време, Европейската комисия внесе предложение, което следва да бъде контрактувано сред Народното събрание и водачите на страните от Европейския съюз.

Европейският съюз в началото основава обединен режим за лятното часове време през 1980 година, за да обезпечи съгласуван метод за промяната на часовото време в единния пазар, защото до тогава националните практики и графици за лятно време са се разминавали. Сегашната инструкция по отношение на лятното часово време задължава страните от Европейския съюз да минават на лятно часово време в последната неделя на март, и назад към общоприетоо часово време в последната неделя на октомври, напомни БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР