През нощта срещу петък и в петък през страната ще

...
През нощта срещу петък и в петък през страната ще
Коментари Харесай

ЗАСТУДЯВА: Силен вятър с дъжд сваля температурите, в 24 области e обявен жълт код

През нощта против петък и в петък през страната ще премине леден атмосферен фронт. Облачността ще се усили, а вятърът ще се ориентира от северозапад и ще бъде сдържан и краткотрайно мощен над съвсем цялата страна. От северозапад на югоизток ще превали кратковременно, само че преваляванията няма да бъдат обилни. Минималните температури ще бъдат сред 3 и 8 градуса, в София към 3. Максималните температури ще бъдат сред 9 и 14 градуса, в София към 9 градуса.

Над Черноморието ще има променлива облачност и тук-там ще превали дъжд. Ще духа мощен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
свързани новини11124на 12.02.202210413на 07.01.2022
Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и още преди обед към този момент ще е по-високо от междинното за месеца.

В планините през нощта на обособени места ще превали слаб сняг, само че още сутринта облачността ще намалее и денем ще доминира слънчево време. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 6 градуса, на 2000 метра – към минус 1 градуса, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

В събота денят ще стартира със слънчево време, само че от северозапад ще стартира ново нарастване на облачността. Вятърът в източните региони ще се ориентира от юг и ще се усилва. Минималните температури ще останат без смяна, а дневните ще се покачат и ще са от 13 до 19 градуса, тук-там северно от планините и на изток до към 20 градуса.

В неделя изначало над северозападните региони, а по-късно на обособени места в останалите региони ще превали дъжд. Вятърът в северозападната половина на страната ще се ориентира от северозапад-запад, най-вече слаб. Минималните температури ще са от 3 до 8 - стойности, присъщи за началото на април, а дневните едва ще се намалят и ще бъдат от 11 до към 16 градуса.



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР