През нощта ще преобладава ясно време. Ще духа умерен, на

...
През нощта ще преобладава ясно време. Ще духа умерен, на
Коментари Харесай

Слънчево и топло до края на седмицата, на морето по-ветровито

През нощта ще доминира ясно време. Ще духа сдържан, тук-там в южните региони краткотрайно мощен североизточен вятър, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

Минималните температури ще са най-вече сред 11° и 16°, малко по-високи по Черноморието, в София – към 11°.

Утре облачността ще бъде раздрана, над планинските региони най-вече забележителна, съвсем без превалявания. В утринните часове тук-там в Източна България ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще остане от североизток, сдържан, тук-там в южните и източните региони – краткотрайно мощен. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, в София – към 23°.

По Черноморието ще доминира слънчево време, тук-там в утринните часове ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-26°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е най-вече забележителна. В следобедните часове тук-там в Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан и мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16°, на 2000 метра - към 9°.

В четвъртък и петък ще има раздрана облачност, най-вече забележителна над Южна и Източна България. На обособени места там ще има превалявания, най-вече слаби, с количества под 5 mm, само че в Рило-Родопската област и крайните югоизточни региони са вероятни местни превалявания до 20-25 mm. Вятърът ще се задържи от североизток, в четвъртък ще отслабне, а в петък в по-голямата част от страната ще стихне. Минималните температури ще се намаляват, в петък ще са сред 9° и 14°, а оптималните ще са най-вече сред 24° и 29°.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР