През нощта ще бъде облачно с по-значителни валежи в югоизточната

...
През нощта ще бъде облачно с по-значителни валежи в югоизточната
Коментари Харесай

Слънцето срамежливо се завръща

През нощта ще бъде облачно с по-значителни превалявания в югоизточната половина от страната. След среднощ от северозапад облачността ще стартира да се раздира и на следващия ден преваляванията ще стопират, най-късно в крайните източни региони. Облачността в множеството места ще намалее до най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан северен вятър. Минималните температури ще са от 8° до 13°, оптималните – сред 17° и 22°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще се задържи без основна смяна. Това заяви за Агенция „ Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно и дъждовно. До вечерта преваляванията ще отслабнат и стопират. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 20° и 23°. Температурата на морската вода е към 23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно, по билата и високите елементи - мъгливо. Преди обяд ще има валежи от дъжд, в Стара планина над 2000 м - от сняг. След обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра, над масивите от Западна България до най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – краткотрайно мощен, вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 – към 4°.

През празничните почивни дни ще доминира слънчево време, основно в събота преди обяд над източната половина от страната с краткотрайни нараствания на облачността. Вятърът ще отслабне, последователно ще се ориентира от изток, в неделя-понеделник - от юг-югоизток, в нощните часове ще стихва. Сутрешните температури ще се намалят и в множеството места ще са сред 5° и 10°, в котловинните полета и в североизточните региони в събота и неделя, ще бъде с малко по-ниски минимални и на обособени места там са вероятни и първите есенни слани. В събота ще бъде към момента по-хладно от нормалното, от неделя дневните температури ще се покачват и към понеделник в низините още веднъж ще доближават и надвишават 25°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР