През нощта руската държавна информационна агенция РИА и държавната телевизия

...
През нощта руската държавна информационна агенция РИА и държавната телевизия
Коментари Харесай

Путин: Искаме мир, но е смешно да преговаряме с Украйна, защото са ѝ свършили боеприпасите

През нощта съветската държавна осведомителна организация РИА и държавната телевизия " Россия-1 " пуснаха 3-часово изявление с президента Владимир Путин. Обсъжданите тематики включваха нуклеарна война, изборите в Съединени американски щати и разширението на НАТО. Ето някои акценти от изявлението на съветския президент:

" Готови ли сме за договаряния? Да, подготвени сме. Но единствено за договаряния не въз основа на някакви „ капризи “ след използването на психотропни медикаменти, а въз основа на действителностите, които са се развили на земята. Това е първото.

Второ. Многократно ни е обещавано какво ли не. Обещаха да не уголемяват НАТО на Изток, а след това ги виждаме на нашите граници. Те дадоха обещание, без да навлизат в историята, че вътрешният спор в Украйна ще бъде позволен с мирни, политически средства. Както си спомняме, трима външни министри на Полша, Германия и Франция дойдоха в Киев и дадоха обещание, че ще бъдат гаранти на тези съглашения - ден по-късно имаше държавен прелом. Те дадоха обещание да изпълнят Минските съглашения, а по-късно обществено оповестиха, че нямаха желание да извършват тези обещания, а единствено си взеха отмора, с цел да въоръжат бандеровския режим в Украйна. Обещаваха ни доста неща, тъй че тук единствено обещания не стигат.

Сега да преговаряме единствено тъй като им свършват боеприпасите е някак смешно от наша страна. Ние обаче сме подготвени за сериозен диалог и желаеме да разгадаем всички спорове, изключително този спор, по кротичък път. Но ние би трябвало ясно да разберем за себе си, че това не е пауза, която съперникът желае да вземе за превъоръжаване, а е сериозен диалог с гаранции за сигурност на Руската Федерация, сподели съветския президент.

Също по този начин съгласно него Москва няма да се съгласи на договаряния, които ще бъдат употребявани от Украйна и Запада като " пауза за превъоръжаване “ и ще изисква " гаранции за сигурност " за Русия.

" Ние би трябвало ясно и изрично да разберем за себе си, че това не е пауза, която съперникът желае да вземе за превъоръжаване, а това е сериозен диалог с гаранции за сигурност на Руската федерация “, съобщи Путин.

Той също по този начин добави, че Русия е наясно с " морковите, които непознатите държавни управления ще покажат ", с цел да убедят Москва, че моментът за договаряния е настъпил.

" У нас, спомняте ли си какво споделяха в Русия? За някои щастието на битово равнище беше: " сит, пийнал и нос в тютюна ". С такива хора е по-лесно. Нахранени, пияни – т.е. наял се, напил се. Нос в тютюна, тъй като са употребявали емфие. Сега носът ти е в кокаин, нали? Но няма значение, с такива е по-лесно. Но с умните е по-трудно, те са по-опасни, тъй като те въздействат на съзнанието на обществото, в това число и на нашето. Ще пускат всевъзможни свои пожелания под вода на " моркови " за нас ", изясни Путин.

Руският президент разяснява за пръв път и изявлението на френския президент Еманюел Макрон от 26 февруари, който съобщи, че " не може да изключи " изпращането на западни войски в Украйна. Според Путин това няма да промени нищо.

" Ако приказваме за публични военни контингенти от непознати страни, съм сигурен, че това няма да промени обстановката на бойното поле. Това е най-важното, както и изпращането на оръжия не трансформира нищо ", акцентира съветският държавен глава.

В изявлението си за съветски медии Путин предизвести също, че в случай че в Украйна влязат полски войски, те няма повече да излязат. " Варшава ще изиска да си върне земите, които счита за исторически свои ", съобщи съветският водач, представен от РИА Новости.

" Те желаят да си върнат земите, които считат за исторически свои и които са им били отнети от бащата на народите Йосиф Висарионович Сталин и дадени на Украйна. Те желаят да си ги върнат, несъмнено. И в случай че там влязат публични полски елементи, те надали ще си тръгнат ", гласи прогнозата на Путин.

По думите му, Съединени американски щати схващат, че в случай че разположат американски войски на съветска територия - или в Украйна - Русия ще преглежда този ход като интервенция.

" (В САЩ) има задоволително експерти в региона на руско-американските връзки и в региона на стратегическото въздържане ", сподели Путин.

Путин добави, че сюжетът с нуклеарна война на се доближава и той не вижда нужда. " От военно-техническа позиция, несъмнено, сме подготвени ", добави той в отговор на въпрос. " Защо би трябвало да използваме оръжия за всеобщо заличаване? Никога не е имало такава нужда ", сподели той.

Русия и Съединени американски щати са най-големите нуклеарни сили, контролиращи повече от 90% от международните нуклеарни оръжия. Ако Съединените щати проведат нуклеарни опити, Русия може да направи същото, добави Путин, въпреки съгласно него да " не е належащо ".

" Само ние и американците в действителност имаме триади (начин на организация на нуклеарните сили, включващ междуконтинентални балистични ракети, стратегически бомбардировачи и подводници - бел. ред.). И тук сме доста по-напреднали. Целият ни нуклеарен съставен елемент е по-модерен ", съобщи Путин в изявление за съветски медии.

Той се похвали, че в общи линии нуклеарните сили на Съединени американски щати и Русия поддържат " повече или по-малко паритет " по брой на носители и бойни глави, само че съветските са " по-модерни, както знаят всички експерти ", отбелязва Агенция Франс Прес.

" Съединени американски щати развиват съставените елементи на своите нуклеарни сили. Ние също. Не мисля, че това значи, че те желаят да стартират нуклеарна война, само че в случай че го създадат (...) ние сме подготвени ", акцентира Путин. Той отхвърли още веднъж да е обмислял потреблението на тези оръжия в Украйна.

" Защо би трябвало да използваме средства за всеобщо заличаване? Никога не е имало такава нужда ", съобщи съветският президент, като акцентира, че съветската военна теория планува потреблението на такива оръжия, в случай че е застрашено съществуването на страната или при положение на " посягане против нашия суверенитет и самостоятелност ".

Путин направи своите мнения преди президентските избори на 15-17 март, на които сигурно ще завоюва още шест години на власт. Неговите сили неотдавна реализираха прочут прогрес на фронта, до момента в който Украйна изпитва дефицит на муниции.

Въпреки че ракетите, доставени от Съединени американски щати и Обединеното кралство, предизвикват вреди на Русия, те не трансформират обстановката на бойното поле, сподели Путин. Той също по този начин отхвърли хипотетичните полемики на немски офицери за удар по моста, свързващ Русия с Крим, като „ нищо повече от мечти “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР