През нощта полицията е задържала Екатерина Аникиевич от медията СОТАвижън

...
През нощта полицията е задържала Екатерина Аникиевич от медията СОТАвижън
Коментари Харесай

Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми: Петима журналисти ...

През нощта полицията е задържала Екатерина Аникиевич от медията СОТАвижън и Константин Джаров от РусНюз, осведоми неправителствената организация ОВД-Инфо, профилирана в това да следи за случаи на репресии в Русия.

 

Според очевидец на събитието, представен от организацията, Джаров е бил грубо обичай и заплашван със полово принуждение от полицейски чиновници.

" Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите, подиграваха ми се, когато се пробвах да се изправя ", споделя Джаров, представен от РусНюз. Той сигнализира, че е получил контузия на главата, ожулвания, изкълчени пръсти и навяхвания.

 

Според него експанзията е била предизвикана от правенето на видеозапис наоколо до дома на друга журналистка, Антонина Фаворска от СОТАвижън, която е била задържана нощес, незабавно откакто била освободена след 10-дневно административно задържане за непокорство на полицията. Жилището на журналистката е било претърсено, както и това на родителите ѝ, показа юристът й Михаил Бирюков, представен от СОТАвижън.

Две други журналистки, Александра Астахова и Анастасия Мусатова от СОТАвижън, които отишли да посрещнат колежката си при излизането ѝ от ареста, също били арестувани и отведени за разпит, съобщи същият източник.

 

Новинарският уеб страница Медиазона, профилиран в следенето на правосъдни каузи, твърди, че делото против Фаворска е обвързвано с активността на придвижването на опозиционера Алексей Навални, който умря в съветски затвор през февруари. Неговите организации са класифицирани като " екстремистки " от съветската правосъдна система. Антонина Фаворска от години следи правосъдните процеси, свързани с водещия критик на Кремъл. Именно тя снима последното видео, на което се вижда, че съперникът е към момента жив, на 15 февруари по време на правосъдно съвещание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР