През нощта под влияние на студен атмосферен фронт на места

...
През нощта под влияние на студен атмосферен фронт на места
Коментари Харесай

Изпращаме юли с жълти кодове за опасно време

През нощта под въздействие на леден атмосферен фронт тук-там в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии , оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
В неделя с сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен северозападен вятър ще нахлува студен въздух и температурите ще се намаляват. Облачността над страната ще е променлива и тук-там, основно в Източна и Южна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия за местни интензивни превалявания и градушки. Без превалявания ще е в западната и централна част от Дунавската низина.

Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 27° и 32°, в София - към 27°.
Атмосферното налягане още малко ще се намали, а след обяд от запад ще стартира да се покачва, само че ще се задържи по-ниско от междинното за месеца. 
 Национален институт по метеорология и хидрология
За 31 юли Национален институт по метеорология и хидрология издава жълт код за мощен вятър, краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и възможност за градушки за 11 области в Северна България. Предупреждението за мощен вятър е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Велико Търново. За областите Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Добрич има издадено предизвестие за краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии.

Над Черноморието облачността ще е променлива, над северното крайбрежие постоянно забележителна – купеста и купесто-дъждовна. На места там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще е най-вече сдържан. Максималните температури ще бъдат 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с наклонност на намаляване. 

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна. На доста места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 16°. 

През първите дни на август ще бъде относително хладно за интервала. Ще доминира слънчево време, само че към и след обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места са вероятни краткотрайни превалявания. В понеделник към момента ще духа сдържан северозападен вятър; във вторник ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток.

Подробна прогноза за времето вижте в. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР