През нощта облачността ще продължи да се разкъсва и над

...
През нощта облачността ще продължи да се разкъсва и над
Коментари Харесай

Прогнозата на дежурния синоптик от БАН Боряна Маркова удря двете крайности! Чакат ни 30 градуса, но и...

През нощта облачността ще продължи да се раздира и над по-голямата част от страната ще е най-вече ясно. Значителна ще е облачността над западните региони, където тук-там ще превали и прегърми. През деня ще е най-вече слънчево. Около и след обяд, основно в Западна и Централна България още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

На доста места там ще се има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще духа слаб до сдържан най-вече източен вятър. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, за София към 26°.

Атмосферното налягане е близо до междинното за месец юни и ще остане без основна смяна.

В планините от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до сдържан най-вече от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра – към 14°.

По Черноморието облачността ще се раздира и понижава до най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 20-23°. Температурата на морската вода е 19-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. К акво ще е времето по дни и часове към този момент може да видите в най-новата графа на БЛИЦ, в която ще ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР