През нощта облачността ще намалее. Вятърът в Северна България ще

...
През нощта облачността ще намалее. Вятърът в Северна България ще
Коментари Харесай

Слънчево и топло пролетно време обещават синоптиците от утре

През нощта облачността ще намалее. Вятърът в Северна България ще бъде слаб от запад-северозапад, в Южна ще бъде съвсем безшумно. Минималните температури ще се намалят и преобладаващите ще са сред минус 3° и 2°, в София - към минус 2°. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Утре ще бъде най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има основно над планинските и крайните южни региони, само че ще е съвсем без превалявания. В утринните часове на обособени места в низините и котловините видимостта ще е понижена. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще бъде слаб до сдържан. Максималните температури едва ще се покачат и ще са сред 11° и 16°, в София - към 12°.
По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, след обяд ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 12°-14°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините облачността ще бъде променлива, съвсем без превалявания. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад, след обяд - от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра - към минус 1°.
През идващите два дни са вероятни единствено изолирани незначителни валежи. Вятърът ще е от запад-югозапад, най-вече сдържан, в Дунавската низина и Източна България краткотрайно мощен, стоплянето ще продължи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР