През нощта над северните райони ще се изясни, а значителна

...
През нощта над северните райони ще се изясни, а значителна
Коментари Харесай

Синоптици: Очаква ни мразовит уикенд

През нощта над северните региони ще се обясни, а забележителна ще се задържи облачността над южните. Слаби превалявания от сняг ще има през нощта в Рило-Родопската област, денем основно в югоизточните региони.
Атмосферното налягане ще е малко по-високо от междинното за месеца, само че денем ще се намалява.
Утре към обяд от северозапад още веднъж ще се заоблачи и късно вечерта в крайните северозападни региони ще завали слаб сняг. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, който по-късно след обяд краткотрайно ще се ориентира от запад-югозапад. Минималните температури ще са отминус 8 до минус 3 градуса, а оптималните - сред минус 2 и 3 градуса.
По Северното Черноморие облачността ще е раздрана, а по Южното ще се задържи облачно с превалявания от сняг. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 1-3 градуса. Температурата на морската вода е към 7. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините забележителна облачност ще има в масивите от Южна България, а над Стара планина ще е най-вече слънчево. В Рило-Родопския масив и Странджа-Сакар ще продължи да има слаби превалявания от сняг. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър, в Стара планина след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 7, на 2000 метра - към минус 12 градуса.
В неделя и понеделник с увеличаване напразно от северозапад, в Източна България втория ден от север-североизток, ще нахлува нова порция леден въздух. Ще превалява сняг, на повече места в Северна България. По-съществени превалявания са вероятни в неделя в Централния Предбалкан. Минималните температури ще са най-вече сред минус 8 и минус 3 градуса, а дневните в понеделник - сред минус 4 и 1 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР